Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Trei semnături i-au adus unei poștărițe din Alba o condamnare penală. Pe ce documente a falsificat semnătura unui bărbat

Publicat

O poștăriță din județul Alba, orașul Câmpeni, a fost recent condamnată pentru fals în acte. Magistrații Judecătoriei Câmpeni au dat o decizie, în data de 27 iulie 2024, iar recent motivarea a fost făcută publică. 

În linii mari, poștărița a semnat în fals, în dreptul destinatarului pe trei borderouri de primire a trei plicuri. 

Plicurile erau importante pentru destinatar fiind de fapt înștiințări de la Judecătoria Câmpeni, că bărbatul urma să fie trimis în judecată.

Cum bărbatul nu a primit plicurile nu a știut că va fi inculpat într-un dosar.

Anchetatorii au mers pe firul incidentului și s-au oprit la livrarea documentelor. Atunci și-au dat seama că procesele verbale de primire, trei la număr au fost semnate de poștăriță.

Pentru ce a fost cercetată, judecată și condamnată

Femeia în cauză a fost trimisă în judecată pentru trei fapte: comise în data de 25 mai, 6 iulie și 21 iulie 2020.

Atunci a completat ”dovada de înmânare a plicului cu rechizitoriul aferent dosarului aflat pe rolul Judecătoriei Câmpeni consemnând că a fost predat destinatarului  semnând în fals pe dovada de înmânare la rubrica destinatar în locul lui (…) și completând cu date din cartea de identitate a destinatarului respectiv cu cele din cartea de identitate veche întrucât persoana vătămată și-a schimbat cartea de identitate la data de 18 martie 2019”, au notat magistrații în motivarea instanței.

Femeia a recunoscut fapta și a depus la dosar o caracterizare de la locul de muncă. Acesta a fost factor poștal timp de mai bine de 29 de ani, ”nu a avut nicio reclamație, are o atitudine ireproșabilă la locul de muncă și o bună relație cu toți colegii”, au notat magistrații.

Pedeapsa primită

Ajunsă în fața magistraților Judecătoriei Câmpeni, femeia și-a aflat pedeapsa. Acesta a fost condamnată pentru fals in înscrisuri sub semnătura privată și fals intelectual.

Pentru faptele sale a primit o pedeapsă de un an și două luni de închisoare cu amânare.

Momentan decizia nu este definitivă și poate fi atacată în apel.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate