Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Trei şoferi care transportau animale vii fără autorizaţie, amendaţi de poliţişti şi inspectorii DSV Alba, pe DN1, la Câlnic

Publicat

Trei şoferi din Argeş şi Sibiu s-au ales cu amenzi în valoare totală de 9.000 de lei, după ce au fost surprinşi de poliţiştii din Alba fără autorizaţii de transport pentru animale vii. Sancţiunile au fost aplicate în cadrul unei acţiuni desfăşurate marţi, pentru prevenirea şi combaterea furturilor de animale, precum şi pentru verificarea legalităţii sacrificării şi comercializării animalelor.

Poliţiştii Serviciului Rutier Alba au depistat, pe DN1, în zona localităţii Câlnic, trei autovehicule care transportau animale vii, în mod ilegal.

La ora 9.30, a fost oprită pentru control o autoutilitară condusă de I.F., un bărbat din Bascov, judeţul Argeş, care transporta 7 bovine, pe traseul Brad (județul Hunedoara) – Pitești (județul Argeș). În urma verificărilor efectuate de poliţişti împreună cu reprezentanţii Autorităţii Naţionale Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Alba s-a constatat că acesta nu deținea autorizație de transport animale vii, motiv pentru care I.F. a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 3.000 lei, pentru nerespectarea prevederilor normele sanitar veterinare și pentru siguranța animalelor.

La ora 19.00, a fost oprită o autoutilitară condusă de V.A., din Sălişte (Sibiu), care transporta 80 de porci pe traseul Chișinău Criş (Arad) – Săliște. A fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 3.000 lei, pentru lipsa autorizaţiei de transport.

La ora 19.15 a fost oprită pentru control o autoutilitară înmatriculată în Hunedoara, condusă de P.F., din localitatea Jina (Sibiu), care transporta 50 de oi, pe traseul Gârbova – Miercurea Sibiului. Acesta a primit o sancţiune similară, în valoare de 3.000 de lei.

Foto: arhivă

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax