Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Trei şoferi din Alba Iulia au devenit pietoni şi s-au ales cu dosare penale, după ce au fost prinşi băuţi la volan

Publicat

Trei conducători auto au rămas fără permis, vineri, după ce au fost prinşi de poliţişti, pe străzile din Alba Iulia sub influenţa alcoolului. Cei trei s-au ales cu dosare penale.

Ioan M.  (46 de ani), din Alba Iulia a fost oprit de poliţişti vineri, la ora 21.28, pe strada Alexandru Ioan Cuza din oraş. Aparatul etilotest a indicat valoarea 0,98 mg/l alcool pur în aerul expirat, astfel că şoferul a fost dus la spital de unde i s-au recoltat probe de sânge în vederea stabilirii gradului de alcoolemie.

La ora 23.25, poliţiştii rutieri din cadrul Biroului Rutier Alba Iulia au oprit, pentru control, pe strada Calea Moților, un autoturism condus de Gheorghe N. (28 de ani), din municipiu. Acesta se afla la volan cu 0,63 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Tot vineri, la ora 19.35, pe Calea Moților, a fost oprită de poliţişti o autoutilitară condusă de Dumitru M. (50 de ani), din Alba Iulia. Valoarea indicată de etilotest în acest caz a fost de 0,79 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Faţă de cei trei conducători auto se efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană având în sânge o îmbibaţie alcoolică peste limita legală.

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba recomandă conducătorilor de autovehicule să nu se urce sub nici o formă la volan dacă au consumat băuturi alcoolice. Consumul de alcoolul reprezintă una din cauzele încă frecvente de conturbare a capacităţii de conducere şi de cele mai multe ori cei care se află sub influenţa alcoolului comit grave încălcări ale normelor de circulaţie.

Legea prevede o pedeapsă cu închisoarea de la 1 la 5 ani pentru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care are o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax