Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Trei șoferi s-au ales cu dosare penale, după ce au circulat în Alba cu maşini ce aveau numere de înmatriculare false sau expirate

Publicat

Trei infracțiuni la regimul rutier au fost constatate de polițiști sâmbătă, în localitățile Blaj, Ocna Mureș și Boz. În urma verificărilor efectuate, trei şoferi au fost prinși în timp ce conduceau mașinile având plăcuțele de înmatriculare expirate sau false. Pentru faptele lor, cei trei bărbați s-au ales cu dosar penal.

Poliţiştii rutieri din cadrul Poliţiei Blaj l-au oprit în trafic, sâmbătă, la ora 10.00, pe strada Republicii, pe Gheorghe S., de 40 de ani, din municipiu, în timp ce conducea un autoturism pe care avea aplicate plăcuţe cu numere provizorii de circulaţie.

În urma verificărilor efectuate în baza de date a Poliţiei a rezultat că numerele de înmatriculare ale autovehiculului erau expirate.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ,,punerea în circulaţie sau conducerea unui vehicul neînmatriculat”, faptă prevăzută şi pedepsită de articolul 334, aliniatul 1 din Codul penal.

Tot sâmbătă, poliţişti din cadrul Poliţiei oraşului Ocna Mureş, aflaţi în exercitarea sarcinilor de serviciu, pe strada Lungă, l-au depistat pe Ioan S., de 26 ani, din Ocna Mureş, în timp ce conducea un autoturism, iar în urma verificărilor s-a constatat că autoturismul condus de bărbat nu este înmatriculat, iar plăcuțele cu numerele de înmatriculare sunt false.

Conducătorului auto i s-a întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunilor de „conducerea unui vehicul neînmatriculat” și „punerea in circulatie sau conducerea unui vehicul cu număr fals de înmatriculare”, fapte prevăzute şi pedepsite de articolul 334 alin.1 si 2 din Cod Penal.

De asemenea, o altă infracțiune la regimul rutier a fost depistată sâmbătă, când patrula de siguranţă publică formată din poliţişti din cadrul Posturilor de Politie Cut şi Şpring a oprit pentru control, în jurul orei 18.20, pe strada Principală din satul Boz, comuna Doştat, un autoturism condus de F.R., de 34 de ani, din comuna Apoldu de Jos, judeţul Sibiu.

Cu ocazia verificărilor efectuate s-a stabilit că numărul provizoriu de înmatriculare al autovehiculului era expirat. Cercetările continuă, sub aspectul comiterii infracţiunii de ”punere în circulație sau conducerea unui vehicul neînmatriculat”, fapta prevăzută şi pedepsită de articolul 334, al.1 din Codul Penal.

foto: arhivă

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax