Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Trei tentative de înșelăciune prin metoda „Accidentul”, semnalate joi la Alba Iulia. Atenționări de la Poliție

Publicat

metoda accidentul

Noi tentative de înșelăciune prin metoda „accidentul” au fost înregistrate la Alba Iulia. Potrivit IPJ Alba, în după amiaza zilei de 2 martie, la nivelul Poliției Municipiului Alba Iulia au fost semnalate trei tentative de înșelăciune, prin metoda „accidentul”.

Trei persoane, din Alba Iulia, au refuzat să de-a curs solicitărilor de a plăti sume de bani, după ce au fost contactate telefonic, de către persoane necunoscute, care după ce și-au atribuit diferite calități, le-au prezentat situații neadevărate și au susținut că un membru al familiei acestora a fost implicat într-un accident rutier.

Inspectoratul de poliție Județean Alba readuce în atenție recomandările pentru prevenirea acestui tip de înșelăciune și îi felicită pe cetățenii care nu dau curs acestor solicitări și sesizează poliția.

„Atragem din nou atenția cetățenilor că atunci când primesc un telefon sau sunt abordați de persoane necunoscute care-şi atribuie diferite calități, să se asigure cu privire la informațiile primite. Persoanele care doresc să vă înșele sunt actori foarte buni, care posedă un simț natural în a identifica victimele și care știu cum să manipuleze pentru a-şi atinge scopul!

Pentru a evita să deveniți victime ale escrocilor, polițiștii vă recomandă să manifestați prudență în cazul în care primiți un astfel de telefon şi să nu daţi curs respectivei solicitări, în ciuda reacţiei emoţionale de moment.

Nu trimiteţi bani prin persoane necunoscute, în speranţa că îi veţi ajuta pe cei dragi și nu daţi crezare imediat unor „poveşti” anunţate telefonic de persoane care pretind că au calitate oficială ci sunaţi la poliţie, pe numărul de urgenţă 112 sau adresaţi-vă, imediat, celei mai apropiate unităţii de poliţie”, au transmis polițiștii.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. gelu stoian

    joi, 02.03.2023 at 19:32

    1) Degeaba sunam la 112 , in cazul in care telefonul nostru nu-i urmarit , pentru a se putea constata de la ce numar am fost sunati , eventual chiar locul in care se afla excrocul ! ; 2) Am patit-o si eu , acum mai multi ani – cand numarul nostru de telefon fix era in lista abonatilor telefonici ( Cartea galbena ) > bineinteles ca nu m-a putut fraieri , i-am raspuns sa-si vada de treaba !!Acum , acest lucru nu mai poate fi facut : avem un contract nou , cu ******* A. Iulia , pentru internet&telefon fix, cu numarul schimbat ( nici eu nu-l prea tin bine minte , il am notat in lista cu nr. de tel. – mobil si fix , ale rudelor si prietenilor ) !!!!!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax