Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Trei tineri din Alba Iulia care au bătut și jefuit un bărbat în gangul unui bloc, condamnați la câte doi ani de închisoare


Publicat

inchisoare

Trei tineri din Alba Iulia au fost condamnați la închisoare cu executare pentru tâlhărie calificată. Aceștia au urmărit un bărbat pe o stradă din municipiu, l-au tras într-un gang, l-au bătut cu pumnii și picioarele, i-au furat telefonul mobil, un ceas și portofelul cu suma de 350 de lei. 

Potrivit rechizitoriului întocmit de către procurori, în noaptea de 5 spre 6 martie 2019, în jurul orei 1.00, D.D se afla într-o stație de autobuz STP de pe Bulevardul Revoluției, când a fost acostat de Alin V., care i-a cerut un foc. La scurt timp, victima a plecat din stația de autobuz, iar Alin le-a făcut semn celorlalți doi bărbați, Melin V. și Gheorghe H., care se aflau peste stradă, să îl urmărească pe bărbat.

Momentul în care cei trei bărbați au început să își urmărească victima a fost surprins de o cameră video, a unui magazin alimentar.

Când au prins momentul prielnic, cei trei atacatori l-au tras pe bărbat într-un gang, unde ”inculpatul V. Alin i-a aplicat mai multe lovituri cu pumnii și picioarele, acesta căzând la pământ.

Cei trei inculpați au căutat bani și bunuri de valoare prin buzunarele gecii victimei. Inculpatul V. Alin i-a sustras un ceas de mână și un pachet cu țigări, inculpatul H. Gheorghe portofelul în care se aflau suma de aproximativ 350 lei, documente și alte bunuri personale, iar inculpatul V. Melin un telefon mobil marca Karbonn” , se arată în rechizitoriul întocmit de către procurori. 

”După comiterea faptei, cei trei inculpați au fugit de la fața locului, iar pe drum inculpatul V. Melin a pierdut telefonul mobil sustras. Portofelul a fost aruncat într-o gură de canal, după ce inculpații au luat din acesta doar suma de bani”, se mai arată în rechizitoriu. 

În urma loviturilor primite, victima a avut nevoie de 4, 5 zile de îngrijiri medicale.

Pentru faptele comise, cei trei bărbați au fost condamnați de magistrații Judecătoriei Alba Iulia la câte 2 ani de închisoare cu executare. Unul dintre bărbați a mai primit încă un an și 8 luni de închisoare, dintr-o condamnare dată de magistrații din Cluj-Napoca.

De reținut este că agresorii și-au recunoscut fapta și au cerut să fie judecați doar pe baza baza probelor administrate în cursul urmăririi penale.

  ”(…) condamnă pe inculpatul V. Alin (…) la pedeapsa de: 2 ani închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de tâlhărie calificată

 (…) condamnă pe inculpatul H. Gheorghe (…) la pedeapsa de: 2 ani închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de tâlhărie calificată. 

 (…)  condamnă pe inculpatul V. Melin (…) la pedeapsa de: 2 ani închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de tâlhărie calificată. (…) dispune revocarea suspendării sub supraveghere a executării pedepsei de 1 an şi 8 luni închisoare (…)

(…) adaugă pedeapsa de 1 an şi 8 luni închisoare aplicată inculpatului prin sent. pen. nr. 1845/2017 pronunţată de Judecătoria Cluj Napoca în dosar nr. 12941/211/2017 , definitivă prin decizia penală nr. 1714/A/2017 a Curţii de Apel Cluj Napoca la data de 28.12.2017 , la pedeapsa de 2 ani închisoare aplicată prin prezenta sentinţă, urmând ca în final inculpatul să execute pedeapsa de 3 ani şi 8 luni închisoare.

 (…) admite acţiunea civilă formulată de persoana vătămată constituită parte civilă şi în consecinţă obligă inculpatul la plata sumei de 1000 lei cu titlu de daune materiale, precum şi la plata sumei de 2000 lei, reprezentând daune morale”, se arată în decizia Judecătoriei Alba Iulia. 

În urma deciziei de la Judecătoria Alba Iulia, unul dintre inculpați a făcut apel, iar dosarul s-a mutat pe rolul instanței superioare, la Curtea de Apel Alba Iulia.

 Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

1 Comentariu

1 Comment

  1. Ovi

    luni, 08.07.2019 at 23:04

    Vai vai, ce blândă e justitia

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

ACTUALITATE

Înmatriculările de mașini noi au crescut cu aproape 20%, în iulie. Câte autoturisme second-hand au intrat în circulație

Publicat

Peste 17.500 de autovehicule noi au fost înmatriculate în România în luna iulie a acestui an, în creştere cu 20,3% faţă de aceeaşi perioadă din 2020, informează Asociaţia Producătorilor şi Importatorilor de Automobile (APIA), care citează datele Direcţiei Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Autovehiculelor (DRPCIV).

Dintre acestea, 15.493 au fost autoturisme noi, a căror creştere faţă de luna iulie 2020 (când au fost înmatriculate 12.950 unităţi), este de 19,6%.

În acest context, pe ansamblul primelor 7 luni, autoturismele noi înregistrează o creştere generală de 1,0%.

Pe de altă parte, autoturismele rulate, cu cele 235.188 unităţi înmatriculate în perioada ianuarie – iulie 2021, înregistrează o creştere de 11,0% comparativ cu perioada similară din 2020.

În ceea ce priveşte înmatriculările de vehicule comerciale noi (LCV, HCV, Minibus şi Bus, precum şi vehicule speciale), după un volum de 2.078 unităţi, înregistrat în luna iulie 2021 (+25,3% faţă de iulie 2020), rezultă o creştere generală pe ansamblul anului 2021 de 27,5%.

Motociclurile (motociclete, mopede, ATV-uri) noi înregistrează în luna iulie o creştere de 44,7% pe un volum de 796 unităţi şi una de 48,3% pe primele şapte luni din 2021.

sursă: Agerpres

Citeste mai mult
Publicitate

EDUCAȚIE

Ministrul Educației: Noul an școlar începe în 13 septembrie, cu prezență fizică pentru toți elevii

Publicat

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat marți că vrea ca noul an școlar să înceapă cu prezența fizică a elevilor și fără scenarii de funcționare a unităților de învățământ.

A precizat că “se pronunță clar” pentru deschiderea școlii cu prezență fizică, în aceste condiții.

Vezi și Când începe școala: STRUCTURA ANULUI ȘCOLAR 2021-2022 publicată de Ministerul Educației. Calendarul cursurilor și vacanțelor

Declarațiile ministrului:

  • Bazându-mă pe informațiile pe care le-am, în limitele de competență, bazându-mă pe faptul că în școli au fost respectate regulile sanitare mai bine decât în orice alte locuri.. cu excepția unităților sanitare, bazindu-mă pe nivelul ridicat de vaccinare al personalului din învățământ în raport cu orice alt tip de personal, mă pronunț cât se poate de clar în favoarea deschiderea școlii cu prezență fizică pentru toți elevii, fără scenarii de funcționare
  • Pot să vă spun că școala va începe cu prezență fizică în data de 13 septembrie. Am stabilit deja o întâlnire cu Consiliul Național al Elevilor pentru săptămâna viitoare în ziua de marți. Președintele Consiliului Național al Elevilor va avea statut de invitat permanent în comitetul interministerial pentru implementarea proiectului România educată, comitet condus de primul ministru al României în calitate de președinte și vicepreședinte fiind ministrul educației
  • Centre de vaccinare în școli: trebuie văzut în ce măsură configurația școlii permite organizarea unor astfel de centre în școală. Am discutat cu Ministerul Sănătății și cu coordonatorul campaniei de vaccinare pentru a realiza în zilele următoare acțiuni de prezentare a importanței procesului de vaccinare

sursă: edupedu.ro, Facebook (Ministerul Educației)

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

FOTO VIDEO: Un pompier aflat în timpul liber a prevenit o explozie și un incendiu la o cabană din satul de vacanță Vârtop

Publicat

Un pompier aflat în timpul liber, în satul de vacanță Vârtop din Munții Apuseni a prevenit producerea unei explozii într-o cabană din lemn. Mai exact, după ce proprietara cabanei a sunat la 112 și a spus că toată construcția a fost cuprinsă de fum, șeful stației de pompieri din Ștei l-a contactat pe Andrei Popa, pompier aflat în timpul liber și i-a spus să se deplaseze la cabana care putea fi mistuită de flăcări. 

Fără să stea pe gânduri, Andrei, a plecat de urgență spre cabană și a intrat în locuința cuprinsă de fum. De acolo a scos de urgență butelia, iar prin acest fapt a prevenit o posibilă explozie.

După cu ajutorul stingătoarelor cu care era dotată cabana a început să stingă focul și l-a ținut sub control până când colegii săi au ajuns cu două autospeciale de apă și spumă.

Potrivit ISU Bihor, o apelantă a numărului unic 112 a solicitat, marți 3 august, în jurul orei 10.00, intervenția echipajelor specializate pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o cabană situată în satul de vacanță Vârtop din Munții Apuseni, aceasta precizând că imobilul pe care îl deține, construit din lemn, pe două niveluri, este în totalitate inundat cu fum.

La locul indicat s-au deplasat de urgență, pompierii militari din cadrul Stației Ștei și comandantul acestora, cu două autospeciale de lucru cu apă și spumă și cu ambulanța SMURD a subunității.

Evaluând rapid situația (pe de-o parte, distanța de la subunitate la locul evenimentului era de aproximativ 35 de kilometri, autospecialele încărcate cu mii de litri de apă fiind nevoite să parcurgă cea mai mare parte a acesteia, urcând continuu pe un drum cu serpentine-configurație a terenului ce mărește timpul de răspuns la intervenție, iar pe de altă parte, structura constructivă a clădirii favoriza dezvoltarea rapidă a arderii, cabana din lemn putând fi, în aceste condiții, mistuită de flăcări înainte de sosirea echipajelor la fața locului), comandantul Stației de Pompieri Ștei, sublocotenent Fuscaș Răzvan, a contactat telefonic un subaltern aflat în timpul liber, despre care știa că s-ar putea afla în zonă, informându-l cu privire la eveniment.

Fără să stea pe gânduri, plt. adj. Popa Andrei, conducător autospeciale în cadrul Stației Ștei, s-a deplasat de urgență la fața locului, a pătruns în cabana inundată cu fum și a evacuat butelia, pentru a preveni producerea unei explozii, după care, cu stingătoarele pe care le-a adus și cu cele procurate de la proprietarul unei cabane învecinate (care l-a și ajutat ulterior la limitarea propagării incendiului), a intervenit asupra focarelor, ținând focul sub control până la sosirea colegilor de pe tura de serviciu.

În urma evenimentului, provocat, cel mai probabil de efectul termic al curentului electric, a ars un tablou electric și o suprafață de circa 25 metri pătrați dintr-un perete de lemn.

Citeste mai mult
Publicitate

ADMINISTRATIE

FOTO: Încep lucrările la acoperișurile și planșeele Palatului Principilor din Alba Iulia. Contract de 13,7 milioane lei

Publicat

Primăria Alba Iulia a semnat contractul de execuție pentru reabilitarea acoperișurilor si planșeelor peste etaj, la corpurile A, B, C, D, F ale Palatului Principilor.

Valoarea contractată cu societatea Euras SRL Satu Mare este 13.706.096 lei cu TVA, iar durata de execuție este de 18 luni, urmând ca lucrările să fie demarate chiar din această săptămână, a anunțat primarul Gabriel Pleșa.

”Vor fi lucrări extrem de complexe și supervizate inclusiv de istorici de artă și specialiști de componente artistice picturi murale, atestat MC.

Citește și VIDEO REPORTAJ: Incursiune în Palatul Principilor din Alba Iulia. Stadiul lucrărilor și când ar putea fi terminată restaurarea

Vom interveni pentru eliminarea cauzelor de infiltrații de apă meteorică (înlocuire învelitoare, înlocuire sistem de colectare și evacuare ape meteorice etc.), eliminarea atacului biologic la nivelul tuturor subansamblurilor structurale și nestructurale, reabilitarea și consolidarea zidăriilor de la nivelul podului și a șarpantei, înlocuirea planșeelor din lemn degradate, reabilitarea acceselor și scărilor din pod.

Evident, vom înlocui toată țigla existentă cu una ceramică tip solzi, inclusiv șipci și contrasipci de lemn și dispunere folie anti condens”, a anunțat primarul.

Potrivit sursei citate, în bugetul de stat este inclusă suma de 16.000.000 lei pentru Palatul Principilor și se încearcă identificarea a noi surse de finanțare pentru acest obiectiv.

Palatul Principilor, ce aparține administrativ primăriei municipiului, ocupă colțul sud-estic al cetății medievale, suprapus parțial la rândul ei pe urmele zidului castrului roman Apulum. Cunoscându-se topografia generală a castrului Legiunii a XIII-a Gemina, se poate afirma că suprafața acoperă o parte însemnată din zidul de castru şi o parte din clădirile sale interioare. Mai departe în istorie, în epoca premodernă acest ansamblu arhitectonic a servit ca reședință pentru principii Transilvaniei (1541-1703), a precizat Pleșa.

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate

Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate