Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Trei tineri din Alba Iulia care au bătut și jefuit un bărbat în gangul unui bloc, condamnați la câte doi ani de închisoare

Publicat

inchisoare

Trei tineri din Alba Iulia au fost condamnați la închisoare cu executare pentru tâlhărie calificată. Aceștia au urmărit un bărbat pe o stradă din municipiu, l-au tras într-un gang, l-au bătut cu pumnii și picioarele, i-au furat telefonul mobil, un ceas și portofelul cu suma de 350 de lei. 

Potrivit rechizitoriului întocmit de către procurori, în noaptea de 5 spre 6 martie 2019, în jurul orei 1.00, D.D se afla într-o stație de autobuz STP de pe Bulevardul Revoluției, când a fost acostat de Alin V., care i-a cerut un foc. La scurt timp, victima a plecat din stația de autobuz, iar Alin le-a făcut semn celorlalți doi bărbați, Melin V. și Gheorghe H., care se aflau peste stradă, să îl urmărească pe bărbat.

Momentul în care cei trei bărbați au început să își urmărească victima a fost surprins de o cameră video, a unui magazin alimentar.

Când au prins momentul prielnic, cei trei atacatori l-au tras pe bărbat într-un gang, unde ”inculpatul V. Alin i-a aplicat mai multe lovituri cu pumnii și picioarele, acesta căzând la pământ.

Cei trei inculpați au căutat bani și bunuri de valoare prin buzunarele gecii victimei. Inculpatul V. Alin i-a sustras un ceas de mână și un pachet cu țigări, inculpatul H. Gheorghe portofelul în care se aflau suma de aproximativ 350 lei, documente și alte bunuri personale, iar inculpatul V. Melin un telefon mobil marca Karbonn” , se arată în rechizitoriul întocmit de către procurori. 

”După comiterea faptei, cei trei inculpați au fugit de la fața locului, iar pe drum inculpatul V. Melin a pierdut telefonul mobil sustras. Portofelul a fost aruncat într-o gură de canal, după ce inculpații au luat din acesta doar suma de bani”, se mai arată în rechizitoriu. 

În urma loviturilor primite, victima a avut nevoie de 4, 5 zile de îngrijiri medicale.

Pentru faptele comise, cei trei bărbați au fost condamnați de magistrații Judecătoriei Alba Iulia la câte 2 ani de închisoare cu executare. Unul dintre bărbați a mai primit încă un an și 8 luni de închisoare, dintr-o condamnare dată de magistrații din Cluj-Napoca.

De reținut este că agresorii și-au recunoscut fapta și au cerut să fie judecați doar pe baza baza probelor administrate în cursul urmăririi penale.

  ”(…) condamnă pe inculpatul V. Alin (…) la pedeapsa de: 2 ani închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de tâlhărie calificată

 (…) condamnă pe inculpatul H. Gheorghe (…) la pedeapsa de: 2 ani închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de tâlhărie calificată. 

 (…)  condamnă pe inculpatul V. Melin (…) la pedeapsa de: 2 ani închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de tâlhărie calificată. (…) dispune revocarea suspendării sub supraveghere a executării pedepsei de 1 an şi 8 luni închisoare (…)

(…) adaugă pedeapsa de 1 an şi 8 luni închisoare aplicată inculpatului prin sent. pen. nr. 1845/2017 pronunţată de Judecătoria Cluj Napoca în dosar nr. 12941/211/2017 , definitivă prin decizia penală nr. 1714/A/2017 a Curţii de Apel Cluj Napoca la data de 28.12.2017 , la pedeapsa de 2 ani închisoare aplicată prin prezenta sentinţă, urmând ca în final inculpatul să execute pedeapsa de 3 ani şi 8 luni închisoare.

 (…) admite acţiunea civilă formulată de persoana vătămată constituită parte civilă şi în consecinţă obligă inculpatul la plata sumei de 1000 lei cu titlu de daune materiale, precum şi la plata sumei de 2000 lei, reprezentând daune morale”, se arată în decizia Judecătoriei Alba Iulia. 

În urma deciziei de la Judecătoria Alba Iulia, unul dintre inculpați a făcut apel, iar dosarul s-a mutat pe rolul instanței superioare, la Curtea de Apel Alba Iulia.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Ovi

    luni, 08.07.2019 at 23:04

    Vai vai, ce blândă e justitia

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax