Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Trei tineri pianiști din Alba au câștigat premii importante la Festivalul „Capitala Muzicală” din Sibiu

Publicat

Trei tineri pianiști din Alba au obținut premii importante, în acest sfârșit de săptămână, în cadrul Festivalului „Capitala Muzicală ” din Sibiu.

Aceștia au concurat alături de peste 150 de copii și tineri talentați din 60 de localități din țară.

  • Felix Constantinescu din Alba Iulia a câștigat trofeul grupei 13-14 ani la secțiunea muzică instrumentală.
  • Maria Zamora din Ighiel a primit premiul I la aceeași categorie și secțiune, dar și Premiul Școlii Populare de Arte si Meserii „Ilie Micu”din Sibiu.
  • Bogdan Vladimir Iliescu din Blaj a luaat premiul I la categoria 15-16 ani și Premiul Special pentru interpretare oferit de Liceul Tehnologic „Independența”.

Felix și Maria sunt elevi ai Liceului de Arte „Regina Maria” din Alba Iulia și sunt coordonați de profesoarele de pian Cecilia Simion și Anișoara Marin.

Vladimir Iliescu învață la Școala Gimnazială Ștefan cel Mare din Cetatea de Baltă și este îndrumat de profesoara Anișoara Marin.

Juriul a fost prezidat de soprana Felicia Filip și a avut în componență nume cunoscute la nivel național, regional și local: prof. Stela Avesalon, prof. Cristian Mihăilescu, Crina Mardare, Ileana Vieru, Rodica Tulbure, Sânziana Ștefan, Anca Maria Mărginean, Nicoleta Stoian, Mihaela Grigoraș, Elena Hasna și Darius Pasăre.

Festivalul Internațional „Capitala Muzicală” a fost organizat de Asociația Positive Life, in parteneriat cu Liceul Tehnologic „Independența” Sibiu, Liceul de Artă Sibiu și Filarmonica de Stat Sibiu.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax