Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Trei zile de caniculă. Meteorologii anunță temperaturi de peste 35 de grade Celsius

Publicat

Meteorologii au emis o avertizare de caniculă pentru Câmpia Română și Câmpia de Vest, anunțând totodată că indicele de confort termic va depăși pragul critic de 80 de unități, în zilele de 23, 24 si 25 august. Luni, la Alba Iulia se înregistrează temperaturi de până la 30 de grade Celsius.

Marți, miercuri și joi vremea va fi călduroasă în majoritatea zonelor țării, caniculară în orele după-amiezelor, în Câmpia de Vest și Câmpia Română, unde se vor înregistra frecvent valori de peste 35 de grade și indicele de confort termic (ITU) va atinge și depăși pragul critic de 80.

Luni, indicele de confort termic are valori crescute, încadrându-se între 60 și 76, în cea mai mare parte a țării.

Medicii ne recomandă să fim mult mai precauți în această perioadă. În special locuitorii cu afecţiuni cardiace sau diabet trebuie să evite deplasările pe timpul zilei. Dacă este neapărată nevoie, medicii ne sfătuiesc să ieșim din casă fie dimineața devreme, fie seara după ora 18.00.

De asemenea, trebuie redus consumul de cafea și alcool și mărit cel de apă, sucuri răcoritoare sau ceai. Este bine ca în astfel de zile să consumăm cât mai multe fructe și legume. Un alt sfat venit din partea medicilor este să purtăm haine lejere și în culori deschise.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax