Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Trei zile de vreme extremă în Alba: De la caniculă și temperaturi de peste 34 de grade, la ploi torențiale, vijelii și fulgere

Publicat

Pentru următoarele trei zile, meteorologii au emis două avertizări meteo pentru județul Alba, de tipul cod galben. Mai exact, dacă luni, județul va fi sub un cod galben de caniculă, marți și miercuri, în Alba se vor semnala vijelii, descărcări electrice, ploi torențiale și grindină. 

Luni un val de căldură se va intensifica și va cuprinde cea mai mare parte a țării, inclusiv județul Alba.

Local va fi caniculă, disconfortul termic se va accentua, iar indicele temperatură-umezeală  va depăși pe arii extinse pragul critic de 80 de unități. Temperaturile maxime vor fi cuprinse frecvent între 34 și 37 de grade.

De marți, 17 august, situația se schimbă. În intervalul 17 august ora 10:00 până pe 18 august, la ora 10.00, vor fi perioade în care instabilitatea atmosferică va fi accentuată și se va manifesta prin intensificări ale vântului cu viteze, în general, de 60…80 km/h, pe alocuri vijelii, frecvente descărcări electrice, averse torențiale și grindină.

Aceste fenomene se vor semnala pe parcursul zilei de marți (17 august) în regiunile vestice, centrale și nordice, iar în noaptea de marți spre miercuri (17/18 august) îndeosebi în Transilvania, cea mai mare parte a Moldovei și local în Oltenia și nord-vestul Munteniei.

În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 25…40 l/mp și izolat 50…60 l/mp.

Notă: Miercuri (18 august) instabilitatea atmosferică va fi accentuată în regiunile sudice, centrale și estice, iar temperaturile vor scădea în toată țara.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax