Contacteaza-ne si pe
Publicitate

Educație

Treizeci de îngrijitoare din grădinițele din Alba Iulia nu și-au primit de două luni salariile. Primăria aruncă vina pe Guvern

Publicat


gradinita

Treizeci de îngrijitoare din grădinițele din Alba Iulia, angajate prin proiectul Asociației ”Micul Prinț”, nu și-au mai primit salariile în lunile iulie și august, deoarece în conturile asociației nu au fost virați banii din partea Primăriei Alba Iulia.

Datorită acestui proiect, realizat în parteneriat cu Primăria, în toate grădinițele din Alba Iulia s-a reușit suplimentarea numărului de îngrijitoare, în medie cu două posturi.

Reprezentanții Primăriei ”se spală pe mâini” și dau vina pe Guvern, care nu a dat bani în urma rectificării bugetare și că acesta ar fi motivul principal pentru neputința de a vira banii în conturile asociației.

Asociația ”Micul Prinț” are angajate mai multe îngrijitoare calificate, care lucrează cu copiii din grădinițele din Alba Iulia. Proiectul vine în ajutorul cadrelor didactice care lucrează cu preșcolarii, deoarece numărul de personal angajat în instituțiile de învățământ este prea mic pentru cei peste 2000 de copii înscriși la grădinițele din municipiu.

Raul Tudorașcu a declarat pentru Alba24 că Primăria municipiului a bugetat cu suma de 200.000 de lei participarea în cadrul programului desfășurat de către ”Asociația Micul Prinț”, dar Guvernul nu a alocat banii din rectificarea bugetară, transmisă de Primărie.

Neplata salariilor a fost confirmată și de către directoarea asociației, Delia Crișan. Aceasta a declarat pentru Alba24 că în luna mai a fost făcută o solicitare către Primărie pentru plata salariilor, o primă tranșă a fost dată, iar acum urmează să mai primească o a doua tranșă de bani.

Dintre cele 30 de îngrijitoare, două au ieșit din proiect la sfârșitul lunii iunie, iar o altă îngrijitoare și-a dat demisia în data de 4 septembrie.

Viceprimarul Gabriel Pleșa a declarat că într-o viitoare ședință extraordinară a Consiliului Local, care va avea loc cel mai probabil în data de 12 septembrie, va fi adoptată o hotărâre și că asociația va mai primi o tranșă de 200.000 de lei, bani necesari pentru plata salariilor restante.

De asemenea, potrivit unor surse Alba24, Primăria Alba Iulia nu ar mai avea de gând să finanțeze proiectul, din cauza lipsei de bani.


Vezi cele mai interesante video Alba24.ro


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

ACTUALITATE

Tânără de 20 de ani, ucisă în centrul Timișoarei. Suspectul, un bărbat din Lupeni, prins după trei ore

Publicat

Scene teribile în centrul Timișoarei. O tânără a fost ucisă în parcul din spatele Catedralei. Din informațiile disponibile până acum, se pare că tânăra s-a întâlnit cu fostul ei concubin, iar acesta a atacat-o din senin cu un cuțit. A lăsat-o pe tânăra de 20 de ani într-o baltă de sânge și s-a făcut nevăzut. […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

Barometrul de securitate energetică, prima ediție. Opiniile românilor despre schimbările climatice, OUG 114, rezervele de gaze

Publicat

Românii cred că schimbările climatice sunt reale, nu sunt de acord cu decizia guvernului de a adopta OUG 114 și vor să fie exploatate rezervele de gaz natural găsite în Marea Neagră. Sunt rezultate ale primei ediții a „Barometrului de securitate energetică” din România, realizată de INSCOP. Barometrul de securitate energetică este un instrument anual […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

ANAF scoate la licitație mașini confiscate. Pe listă, Mercedes, Audi, Volkswagen, BMW, Nissan și Skoda

Publicat

masini

ANAF scoate la licitație mașini confiscate intrate în proprietatea statului în urma unor confiscări sau executări silite, cu preţuri accesibile pentru toată lumea. Vânzarea este directă sau prin licitație, așa cum procedează de obicei ANAF. Autoturismele sunt vândute de Administrația Județeană a Finanțelor Publice din mai multe județe din țară. AJFP Brașov Autoturism Chevrolet Aveo, […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

Profitul din criptomonede trebuie declarat la ANAF și va fi impozitat de la 1 ianuarie 2020. Ce prevede noul cod fiscal

Publicat

bitcoin

Conform noului Cod fiscal, veniturile obținute din criptomonede de către de către persoanele fizice se vor impozita, de la 1 ianuarie 2020. În anumite cazuri, se va plăti și contribuția la sănătate. Noul Cod fiscal prevede că persoanele care câștigă bani constant în criptomonede vor avea începând cu anul 2020 obligații fiscale și vor trebui […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate