Connect with us
Publicitate

EDUCAȚIE

Treizeci de îngrijitoare din grădinițele din Alba Iulia nu și-au primit de două luni salariile. Primăria aruncă vina pe Guvern

Publicat

gradinita

Treizeci de îngrijitoare din grădinițele din Alba Iulia, angajate prin proiectul Asociației ”Micul Prinț”, nu și-au mai primit salariile în lunile iulie și august, deoarece în conturile asociației nu au fost virați banii din partea Primăriei Alba Iulia.

Datorită acestui proiect, realizat în parteneriat cu Primăria, în toate grădinițele din Alba Iulia s-a reușit suplimentarea numărului de îngrijitoare, în medie cu două posturi.

Reprezentanții Primăriei ”se spală pe mâini” și dau vina pe Guvern, care nu a dat bani în urma rectificării bugetare și că acesta ar fi motivul principal pentru neputința de a vira banii în conturile asociației.

Asociația ”Micul Prinț” are angajate mai multe îngrijitoare calificate, care lucrează cu copiii din grădinițele din Alba Iulia. Proiectul vine în ajutorul cadrelor didactice care lucrează cu preșcolarii, deoarece numărul de personal angajat în instituțiile de învățământ este prea mic pentru cei peste 2000 de copii înscriși la grădinițele din municipiu.

Raul Tudorașcu a declarat pentru Alba24 că Primăria municipiului a bugetat cu suma de 200.000 de lei participarea în cadrul programului desfășurat de către ”Asociația Micul Prinț”, dar Guvernul nu a alocat banii din rectificarea bugetară, transmisă de Primărie.

Neplata salariilor a fost confirmată și de către directoarea asociației, Delia Crișan. Aceasta a declarat pentru Alba24 că în luna mai a fost făcută o solicitare către Primărie pentru plata salariilor, o primă tranșă a fost dată, iar acum urmează să mai primească o a doua tranșă de bani.

Dintre cele 30 de îngrijitoare, două au ieșit din proiect la sfârșitul lunii iunie, iar o altă îngrijitoare și-a dat demisia în data de 4 septembrie.

Viceprimarul Gabriel Pleșa a declarat că într-o viitoare ședință extraordinară a Consiliului Local, care va avea loc cel mai probabil în data de 12 septembrie, va fi adoptată o hotărâre și că asociația va mai primi o tranșă de 200.000 de lei, bani necesari pentru plata salariilor restante.

De asemenea, potrivit unor surse Alba24, Primăria Alba Iulia nu ar mai avea de gând să finanțeze proiectul, din cauza lipsei de bani.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax