Contacteaza-ne si pe
Publicitate

EDUCAȚIE

Treizeci de îngrijitoare din grădinițele din Alba Iulia nu și-au primit de două luni salariile. Primăria aruncă vina pe Guvern

Publicat


gradinita

Treizeci de îngrijitoare din grădinițele din Alba Iulia, angajate prin proiectul Asociației ”Micul Prinț”, nu și-au mai primit salariile în lunile iulie și august, deoarece în conturile asociației nu au fost virați banii din partea Primăriei Alba Iulia.

Datorită acestui proiect, realizat în parteneriat cu Primăria, în toate grădinițele din Alba Iulia s-a reușit suplimentarea numărului de îngrijitoare, în medie cu două posturi.

Reprezentanții Primăriei ”se spală pe mâini” și dau vina pe Guvern, care nu a dat bani în urma rectificării bugetare și că acesta ar fi motivul principal pentru neputința de a vira banii în conturile asociației.

Asociația ”Micul Prinț” are angajate mai multe îngrijitoare calificate, care lucrează cu copiii din grădinițele din Alba Iulia. Proiectul vine în ajutorul cadrelor didactice care lucrează cu preșcolarii, deoarece numărul de personal angajat în instituțiile de învățământ este prea mic pentru cei peste 2000 de copii înscriși la grădinițele din municipiu.

Raul Tudorașcu a declarat pentru Alba24 că Primăria municipiului a bugetat cu suma de 200.000 de lei participarea în cadrul programului desfășurat de către ”Asociația Micul Prinț”, dar Guvernul nu a alocat banii din rectificarea bugetară, transmisă de Primărie.

Neplata salariilor a fost confirmată și de către directoarea asociației, Delia Crișan. Aceasta a declarat pentru Alba24 că în luna mai a fost făcută o solicitare către Primărie pentru plata salariilor, o primă tranșă a fost dată, iar acum urmează să mai primească o a doua tranșă de bani.

Dintre cele 30 de îngrijitoare, două au ieșit din proiect la sfârșitul lunii iunie, iar o altă îngrijitoare și-a dat demisia în data de 4 septembrie.

Viceprimarul Gabriel Pleșa a declarat că într-o viitoare ședință extraordinară a Consiliului Local, care va avea loc cel mai probabil în data de 12 septembrie, va fi adoptată o hotărâre și că asociația va mai primi o tranșă de 200.000 de lei, bani necesari pentru plata salariilor restante.

De asemenea, potrivit unor surse Alba24, Primăria Alba Iulia nu ar mai avea de gând să finanțeze proiectul, din cauza lipsei de bani.


TOP articole in ultimele zile


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

EVENIMENT

VIDEO Femeie în vârstă, acroșată de un autoturism, în zona Policlinicii din Alba Iulia. Șoferul a dat cu spatele și nu a văzut-o

Publicat

O femeie în vârstă a fost acroșată de un autoturism, vineri dimineață, în jurul orei 11,10. Accidentul s-a produs la Alba Iulia, în fața Policilinicii de pe Strada Mușețelului. Potrivit reprezentanților IPJ Alba, șoferul a încercat să dea cu spatele și a lovit-o pe femeia în vârstă care trecea prin zonă. Martorii spun că aceasta […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Cupa de Schi ”Șureanu”, ediția a II a, la Domeniul Schiabil Șureanu. Programul competiției

Publicat

sureanu

Sâmbătă, 29 Februarie 2020, pe Pârtiile Domeniului Schiabil Șureanu se va desfășura cupa de Schi ”Șureanu”, o competiţie open pentru copii cu vârste peste 7 ani și adulți, organizată de către Domeniul Schiabil Șureanu, Șureanu Mountain Sport Center, Școala de Schi Șureanu și Asociația Arbitrilor de Schi din Sibiu. În clasamentul final vor conta timpii […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO: Băi de nămol, în Parcul Natural Apuseni. O turmă de mistreți, surprinsă „la scăldătoare”

Publicat

O turmă de mistreți, între care se aflau mai mulți pui, a fost surprinsă „la scăldătoare”, într-o baltă aflată într-o poiană din Parcul Natural Apuseni.  Imaginile au fost captate cu ajutorul camerelor cu senzori de mişcare, folosite de specialiştii Romsilva pentru monitorizarea faunei. Puii de mistreţ trăiesc cu femelele în cârduri, acestea fiind conduse de […]

Citește mai departe
Publicitate

AIUD

Titluri de proprietate pe 35 ha de pădure în Lopadea, ale moştenitorilor baronului Bannfy, anulate de Tribunalul Alba

Publicat

padure

Tribunalul Alba a anulat definitiv trei acte de retrocedare a unor păduri în Lopadea pe numele unor moștenitoare ale baronului Banffy Daniel, condamnat în 1952 pentru instigare la crime împotriva umanităţii. Prefectura Alba a cerut în aceste cazuri constatarea nulităţii absolute a actelor de reconstituire a dreptului de proprietate. În total, este vorba despre aproape […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate