Connect with us
Publicitate

ECONOMIE

Tren direct între Cluj-Napoca și Viena, introdus din decembrie de austrieci. Ajungi mai rapid decât la București

Publicat

obb tren

Compania feroviară națională austriacă OBB va introduce din decembrie un tren care va face legătura între Cluj – Napoca și Viena, via Oradea și Budapesta. Distanța va putea fi străbătută în aproximativ 8 ore, mult mai rapid decât se poate parcurge un drum la București.

Citește și Trenul direct Cluj Napoca – Viena va intra în circulație în 9 decembrie. Cât costă biletele

Trenul se va numi Transilvania, va avea doar vagoane ale OBB și va circula începând cu 9 decembrie când intră în vigoare noul Mers al Trenurilor. Acum, cei care vor să ajungă de la Cluj la Viena cu trenul au în prezent cea mai rapidă opțiune să schimbe la Budapesta.

Noul tren va pleca la 10.42 din Viena (ora locală), va ajunge la 19.44 în Oradea și la 22.25 la Cluj. De la Cluj trenul pleacă la 7.40 și sosirea la Viena este programată pentru 17.21. Trenul are planificate 23 de opriri.

În timp ce la noi trenurile internaționale au cunoscut un declin sever, Austria a mers foarte bine și, dintre cele 300 de trenuri care tranzitează țara, peste 150 ajung și la destinații din afara ei.

OBB este cunoscută și pentru trenurile Railet care rulează pe distanțe mari cu viteze medii de 120 -140 km/h și viteze maxime de peste 220 km/h. OBB are un program de investiții de 1,8 miliarde euro în locomotive și vagoane noi.

În afară de trenul Viena – Cluj a fost introdus și un tren Bratislava – Zurich, Viena având legături directe deja cu cele mai importante orașe din regiune, cum ar fi Praga sau Cracovia.

Sursă: hotnews.ro

Foto: obb.at

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax