Contacteaza-ne si pe
Publicitate

EVENIMENT

Tribunalul Alba a respins eliberarea condiţionată din închisoare a lui Ilie Carabulea. Mai poate face altă cerere, după şase luni

Publicat


carabuleaTribunalul Alba a respins, luni, propunerea de liberare condiţionată a lui Ilie Carabulea din Penitenciarul Aiud. Astfel, omul de afaceri rămâne în continuare după gratii, având de executat o pedeapsă de cinci ani de închisoare, după ce a fost condamnat în dosarul Carpatica Asig.

“Tribunalul Alba a admis contestaţia formulată de Direcţia Naţională Anticorupţie – Serviciul Teritorial Alba Iulia împotriva sentinţei penale nr.837/2017 a Judecătoriei Aiud.

În consecinţă, Tribunalul Alba a desfiinţat sentinţa atacată şi a respins propunerea Comisiei de liberări condiţionate din cadrul Penitenciarului Aiud privind liberarea condiţionată a inculpatului C.I. şi a stabilit că o nouă propunere se va putea face după data de 25.03.2018.

Inculpatul C.I. execută în Penitenciarul Aiud pedeapsa de 5 ani închisoare aplicată prin sentinţa penală nr.44/2016 a Curţii de Apel Bucureşti modificată prin decizia nr.235/2017 a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie. Hotărârea Tribunalului Alba este definitivă”, a transmis Tribunalul Alba, într-un comunicat.

Reamintim că, în iunie, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a hotărât pedeapsă de cinci ani de închisoare pentru omul de afaceri sibian Ilie Carabulea, în Dosarul ASF-Carpatica.

Potrivit procurorilor, la sfârşitul anului, conducerea Carpatica Asig a modificat raportările financiare, având în vedere că rezerva necesară pentru acoperirea daunelor era cu peste 23,6 milioane de euro mai mică decât în realitate, iar firma nu a pus deoparte nici cele aproape trei milioane de euro pentru acoperirea pierderilor, aşa cum cerea legea.

Falsurile s-ar fi făcut pentru a evita suspendarea autorizaţiei de funcţionare a Carpatica Asig. Procurorii spun că totul s-ar fi făcut la iniţiativa lui Ilie Carabulea.

În acest dosar, fostul preşedinte al Autorităţii de Supraveghere Financiară, Dan Radu Ruşanu, a fost acuzat că a favorizat compania de asigurări fondată de Ilie Carabulea, Carpatica Asig.

Carabulea a solicitat liberarea condiţionată pe motive de sănătate (a precizat că are nevoie de operaţie de hernie de disc) şi că a executat 613 zile de detenţie, condiţia minimă prevăzută de lege. Judecătoria Aiud i-a aprobat solicitarea, în 22 august, iar acum Tribunalul Alba a admis contestaţia DNA şi a respins totodată propunerea Comisiei de liberări condiţionate.

Conţinutul minutei hotărârii pronunţate în acest caz:

“În baza art. 425/1 alin. 7 pct. 2 lit. a Cpp admite contestaţia formulată de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia Naţională Anticorupţie – Serviciul Teritorial Alba Iulia împotriva sentinţei penale nr. 837/2017, pronunţate de Judecătoria Aiud, în dosar nr. 2952/175/2017; Desfiinţează sentinţa penală atacată şi, soluţionând cauza: În baza art. 587 Cpp rap. la art. 60 alin. 2 Cp din 1969, respinge propunerea Comisiei de liberări condiţionate din cadrul Penitenciarului Aiud, privind liberarea condiţionată a condamnatului C.I., …, deţinut în Penitenciarul Aiud. În baza art. 587 alin. 2 Cpp stabileşte că o nouă propunere sau cerere pentru liberare condiţionată se va putea face după data de 25.03.2018. În baza art. 275 alin. 3 Cpp, cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia. Definitivă şi executorie. Pronunţată în şedinţă publică, azi, 25 sept. 2017.”

Procurorii au considerat că omul de afaceri nu îndeplineşte toate condiţiile pentru eliberare din Penitenciar şi că va trebui să dea dovezi de îndreptare şi disciplină.

Mai are o ocazie să ceară eliberarea condiţionată, după data de 25 martie 2018.

Reamintim că Ilie Carabulea a mai stat o jumătate de an în închisoare, în 2012, pentru dare de mită şi cumpărare de influenţă. Atunci a fost eliberat condiţionat, înainte de expirarea duratei pedepsei de un an şi 6 luni de închisoare.

 


TOP articole in ultimele 3 zile


Vezi cele mai interesante video Alba24.ro


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

EVENIMENT

UPDATE FOTO-VIDEO: PANICĂ la Sebeș din cauza unui FUM GROS și NEGRU emanat de o instalație de pe platforma Kronospan

Publicat

Mai mulți cetățeni din Sebeș au semnalat miercuri, 29 ianuarie, în jurul orei 15:15, prezența în aer a unui fum negru și gros, care ieșea din instalațiile de pe platforma Kronospan. UPDATE, ora 16:00 – Contactat de către Alba24, prefectul de Alba, Nicolae Albu, a transmis că din informatiile pe care acesta le are de […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO: Guvernul și-a angajat răspunderea pe alegerea primarilor în două tururi. Replica PSD: Moțiune de cenzură, joi dimineață

Publicat

Parlamentul s-a reunit, miercuri, în şedinţă comună, în sesiune extraordinară, pentru angajarea răspunderii Guvernului pe proiectul privind alegerea primarilor în două tururi de scrutin. Liberalii din executiv au decis ca alegerile locale, care ar urma să aibă loc în iunie, să se desfăşoare în două tururi şi nu în unul. După asumarea răspunderii, există un […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Biserica Catolică din Italia schimbă rugăciunea Tatăl Nostru: ”Și nu ne abandona în ispită”. Când intră în vigoare modificarea

Publicat

papa la blaj

Biserica catolică din Italia va folosi o nouă versiune a rugăciunii Tatăl Nostru, iar invocația ”Nu ne duce pe noi în ispită” va fi înlocuită cu ”Nu ne abandona în ispită”. Anunțul a fost dat ieri, 28 ianuarie a.c., de arhiepiscopul Bruno Forte, al arhidiecezei de Chieti, în numele Conferinței Episcopale Italiene. ”Liturghierul cu noua […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

FOTO: Starea pârtiilor de la Șureanu. Se anunță un sfârșit de săptămână plin de zăpadă

Publicat

Condiții perfecte pentru schi la Șureanu. Administratorii pârtiilor anunță un weekend cu multă zăpadă. Se schiază pe toate pârtiile  ”Revenim cu multă zăpadă și voie bună de la Șureanu! Datorită zăpezilor abundente căzute în ultimele zile vom ține evenimentul cu prietenii noștri de la Winter Tour (DJ, apres-ski party, plus multe activități) în acest weekend […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate