Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Tribunalul Alba: Opt tineri dintr-o reţea de trafic şi consum de droguri din zona Blaj, condamnaţi la închisoare

Publicat

canabis

canabis Opt tineri dintr-o reţea de 11 inculpaţi acuzaţi de trafic şi consum de droguri, o reţea care opera în zona Blaj, au fost condamnaţi la pedepse cu închisoarea de Tribunalul Alba. Pentru doi dintre ei, Ioan Ovidiu Bordean şi Adrian Sergiu Lazăr, pedepsele sunt cu executare.

În dosarul pus în atenţia instanţei de DIICOT, acuzaţiile sunt de constituire grup infracţional, trafic şi consum de droguri (cannabis) şi punere la dispoziţie a unui spaţiu pentru consum.

În luna ianuarie au fost arestaţi preventiv Sebastian Bîrciu (17 ani), Ioan Ovidiu Bordean, Ioan Olimpiu Sălcudean, Liviu Adrian Crişan, Fabian Constantin Mailat, Anton Crinel Meruţ (17 ani).
Ceilalţi inculpaţi judecaţi pentru consum de droguri sunt Luca Spătăcean, Teodor Andrei Oargă, Balasz Mihai, Ioan Daniel Gârbovean, Rareş Alexandru Maier şi Adrian Sergiu Lazăr.

În 9 ianuarie a fost organizat un flagrant în care au fost cumpărate 266 de grame de cannabis. În urma flagrantului a fost confiscată o cantitate de peste 400 de grame de cannabis, însă a existat o cantitate mai mare de droguri care a fost vândută în județul Alba.

Cel care a fost prins în flagrant în timp ce încerca să vândă droguri unui poliţist sub acoperire este Ioan Ovidiu Bordean.

În 8 septembrie, Tribunalul Alba a pronunţat decizia de condamnare la pedeapsa cu închisoarea, cu executare, pentru Ioan Ovidiu Bordean (5 ani) şi Adrian Sergiu Lazăr (2 ani).

Cei şase inculpaţi care au primit pedepse de închisoare cu suspendare sunt Liviu Adrian Crişan (2 ani şi 6 luni închisoare cu suspendare sub supraveghere), Fabian Constantin Mailat (1 an şi 6 luni închisoare cu suspendare pedepsei sub supraveghere), Ioan Olimpiu Sălcudean (2 ani şi 2 luni închisoare cu suspendare sub supraveghere), Luca Spătăcean (8 luni închisoare cu suspendarea condiţionată a executării pedepsei), Balazs Mihai (6 luni închisoare cu suspendarea condiţionată a executării pedepsei) şi Daniel Mihai Gârbovan (8 luni închisoare cu suspendarea condiţionată a executării).

Alţi trei tineri au primit măsura educativă a asistării zilnice: Anton Crinel Meruţ (pe o durată de 4 luni); Rareş Alexandru Maier (pe o durată de 3 luni) şi Sebastian Bîrciu (pe o durată de 6 luni).

Teodor Andrei Oargă este judecat în dosarul iniţial, iar inculpaţii amintiţi şi-au recunoscut faptele şi au beneficiat de reduceri ale pedepselor.

Decizia Tribunalului Alba nu este definitivă şi poate fi contestată la Curtea de Apel Alba Iulia.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. andrei

    duminică, 14.09.2014 at 20:27

    Asa le trebuie! Pe viata chiar, cum si-or permis sa faca un lucru asa imoral si daunator?

    Apropo care baga la o sticla de absolut si-o partida de „care ragaie mai tare” la 3 dimineata? Chiar am chef sa ma imbat si sa distrug vreo 14 masini in parcare, asta dupa ce-mi bat nevasta pentru neajunsurile mele.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax