Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Tribunalul Alba a prelungit mandatele de arestare preventivă pentru grupul infracţional din Cugir

Publicat

La Tribunalul Alba s-a judecat marţi solicitarea procurorilor de prelungire a mandatelor de arestare preventivă pentru grupul infracţional destructurat la Cugir, la sfârşitul lunii mai. Cei 16 infractori însoţiţi de poliţişti şi oameni de ordine au fost prezentaţi în faţa instanţei de judecată, care a decis că aceştia vor rămâne după gratii şi în următoarele 30 de zile. Potrivit purtătorului de cuvânt al Tribunalului Alba, judecătorul Aurelian Mocan, în acest interval va fi finalizată ancheta penală, iar inculpaţii vor fi trimişi în judecată.

Din lista membrilor grupării infracţionale destructurate de oamenii legii fac parte Dorin Ilie Coca, Gabriel Alin Roznovăţ, Cristian Vasile Matei, Viorel Sibişan zis Relucu, Constantin Sibişan zis Tică, Viorel Sibişan zis Siba, Vasile Sabău, Robert Adrian Coca, Mihai Moldovan, Cosmin Gabriel Pienar Junior zis Pie, Traian Cosmin Vîjdea, Cosmin Gabriel Pienar Senior zis Pie, Călin Andrei Cheţa, Ciprian Constantin Badea, Mircea Cristea, Alexandru Marin Badea, dar şi Cristian Gheorghe Niţu zis Livosu, Gabriel Cristea zis Cazacu, Alexandru Gabriel Cucu zis Bibanu, Anton Flaviu Ponivescu zis Mami şi Florin Nistor zis Ţonţo. Printre cei are nu au fost găsiţi la domiciliu, în timpul percheziţiilor din luna mai, dar au pe numele lor mandatele de arestare în lipsă, se regăsesc Florin Bacrău zis Gheza, Lucian Sergiu Bacrău zis Şobolanu, Florin Sebastian Chiaburu, Nicolae Lascu zis Bebe, Gheorghe Lascu zis Românu şi Graţian Ion Vaşarhelean.

Reamintim că descinderile de la Cugir au fost organizate în 26 mai 2011, când 124 de poliţişti şi 30 de jandarmi au efectuat 28 de percheziţii domiciliare, dintre care 27 pe raza oraşului Cugir şi una pe raza municipiului Sibiu. Au fost vizate locuinţele a 29 de persoane învinuite de comiterea infracţiunilor de tentativă la omor calificat şi deosebit de grav, asociere în vederea săvârşirii de infracţiuni şi ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea ordinii şi liniştii publice.
Cu ocazia percheziţiilor au fost găsite şi ridicate în vederea continuării cercetărilor mai multe arme albe (săbii, cuţite, topoare, pumnale), bâte, 4 cartuşe cu glonţ calibrul 7×25 mm, materiale pirotehnice din clasa a 2-a, precum şi un pistol de tir cu aer comprimat deţinut fără drept. De asemenea, au fost ridicate pentru cercetări mai multe unităţi de calculator şi alte medii de stocare a datelor şi telefoane mobile.

Au fost identificaţi şi conduşi la sediul IPJ Alba, la acea dată, 22 dintre învinuiţi, iar pentru 16 dintre ei Tribunalul Alba a emis mandate de arestare preventivă. Faţă de 11 dintre inculpaţii care nu au fost găsiţi la domiciliu cu ocazia acţiunii din 26 mai, instanţa a emis mandate de arestare preventivă în lipsă, pentru o perioadă de 30 de zile.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax