Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Tribunalul Alba: Ședințe reprogramate, activitate cu publicul suspendată la registratură. Alte măsuri de prevenire coronavirus

Publicat

tribunal

Tribunalul Alba a anunțat măsurile luate pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu noul coronavirus. De luni, vor fi soluționate doar cauzele urgente, iar restul se vor amâna după 1 mai. Judecătorii vor putea decide unele ședințe ca nepublice, pentru evitarea aglomerării. De joi, 12 martie, se suspendă programul de lucru cu publicul la registratura şi arhiva Tribunalului Alba.

”Prin Hotărârea nr.8/2020 a Adunării Generale a judecătorilor din cadrul Tribunalului Alba,  întrunită la data de 12 martie, având în vedere art.10 şi art.12 din HG – Comitetul Naţional pentru Situaţii Speciale de Urgenţă nr.6/09 martie 2020 privind aprobarea unor măsuri suplimentare de combatere a noului Coronavirus şi Hotărârea CSM – Secţia pentru Judecători Nr.191/2020,  s-au hotărât următoarele:

1. Începând cu data de 16 martie 2020 şi până la data de 31 martie 2020, Tribunalul Alba va soluţiona exclusiv cauzele cu caracter urgent, respectiv:

Secţia penală:

– cauze cu măsuri preventive;

– cauze de competenţa judecătorului de drepturi şi libertăţi;

Secţia I civilă:

– ordin de protecţie;

– ordonanţă preşedinţială cu minori;

– suspendarea provizorie a executării silite;

Secţia a II-a civilă, de contencios administrativ, fiscal şi de insolvenţă:

– suspendare licitaţie;

– suspendare act administrativ;

– suspendarea provizorie a executării silite;

2. În zilele de 12 şi 13 martie, toate completurile de judecată vor lua măsurile corespunzătoare pentru preschimbarea termenului de soluţionare a cauzelor din intervalul 16 – 31 martie.

Termenul de soluţionare a cauzelor va fi preschimbat pentru o dată ulterioară zilei de 1 mai 2020.

Grefierii de şedinţă vor întreprinde toate măsurile necesare în vederea încunoştinţării părţilor şi participanţilor la proces cu privire la preschimbarea termenului de judecată.

3. În cauzele care se vor judeca în perioada 16 – 31 martie, fiecare complet de judecată este dator să adopte orice măsură consideră necesar pentru evitarea aglomerării sălii de judecată. Fiecare complet de judecată va evalua posibilitatea declarării nepublice a şedinţei de judecată.

4. Începând cu data de 16 martie 2020 şi până la data de 31 martie 2020, instanţele din circumscripţia Tribunalului Alba vor înainta fizic în căile de atac exclusiv dosarele urgente (astfel cum au fost menţionate la art.1). Dosarele care nu reclamă urgenţă vor fi înaintate în calea de atac într-o singură zi, 1 aprilie 2020.

5. În perioada 16-31 martie 2020 corespondenţa administrativă între instanţele din circumscripţia Tribunalului Alba  şi în interiorul tribunalului se va realiza exclusiv în format electronic, cu excepţia situaţiilor în care o dispoziţie legală imperativă prevede transmiterea înscrisurilor în original.

6. Programul de lucru cu publicul la registratura şi arhiva Tribunalului Alba se suspendă în perioada 12 martie 2020 – 31 martie 2020, iar înscrisurile se vor depune exclusiv prin mijloacele de comunicare la distanţă permise de lege:

e-mail : tribunalul.alba@just.ro,    telefon: 0258813510/0258813511      fax: 0258811184,     poştă: Alba Iulia,  Piaţa Iuliu Maniu nr. 24

7. Accesul publicului în incinta instanţei va fi permis doar la data şi ora fixate pentru judecarea cauzei în care participă, fiind stabilite cauze pe ore, cu anunţarea părţilor telefonic sau prin alte mijloace de comunicare. Cei prezenţi  vor respecta,  pe durata prezenței în instanță, măsurile de igienă și protecție recomandate de Ministerul Sănătății și afișate în spațiile publice ale instanței.

8. În data de 30 martie 2020 se va proceda la reevaluarea situaţiei”, transmite Tribunalul Alba, într-un comunicat.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax