Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Tribunalul Alba: Şofer de autocar şi agent la firmă de transport, condamnaţi la închisoare cu suspendare. Duceau minore în Spania, pentru prostituţie

Publicat

prostituata Tribunalul Alba a condamnat doi bărbaţi implicaţi într-o reţea de trafic de minore, la câte doi ani de închisoare cu suspendare. Este vorba despre Romulus Dumitrescu şi Mihai Claudiu Uveges, un agent comercial la o firmă de transport internaţional şi celălalt şofer de autocar, judecaţi într-un dosar disjuns dintr-o cauză instrumentată de BCCO Alba Iulia şi DIICOT Alba.

Pentru cei doi, instanţa a decis pedepse de închisoare cu suspendarea executării, însă cu termen de încercare de patru ani. Inculpaţii au recunoscut faptele şi au putut beneficia de reducerea pedepsei. Instanţa a schimbat încadrarea juridică a faptei, din trafic de minori, acuzaţia iniţială, în transportul în vederea exploatării unui minor.

Decizia Tribunalului, pronunţată pe 8 septembrie, poate fi contestată la Curtea de Apel Alba Iulia.

Dosarul a intrat în atenţia poliţiştilor de la BCCO Alba Iulia şi procurorilor DIICOT la începutul anului trecut. Atunci, patru persoane au fost arestate preventiv. Acuzaţiile erau că au racolat şi transportat în Spania tinere minore care practicau prostituţia.

Una dintre inculpate este o femeie în vârstă de 72 de ani. Victoria Vieru, zisă „Volga“, din Galaţi, acuzată că a găzduit la domiciliul ei o minoră, care urma să fie transportată în Spania. Aceasta a mai fost condamnată la închisoare cu suspendare, de Tribunalul Galaţi, acum doi ani, pentru trafic de cocaină.

Operaţiunea din acest caz ar fi fost pusă la cale de fiica acesteia, Petruţa Luminiţa Magheru, şi ea cu antecedente penale pentru trafic de minori.

Ceilallţi doi inculpaţi sunt Romulus Dumitrescu din Vâlcea, agent comercial la o firmă de transport internaţional de persoane, respectiv Mihai Claudiu Uveges din Braşov, şofer la aceeaşi firmă, pentru care a fost disjunsă cauza, după ce şi-au recunoscut faptele.

Una dintre minore a fost surprinsă într-un autocar pe teritoriul judeţului Hunedoara.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate


Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax