Connect with us
Publicitate

BLAJ

Tribunalul Alba începe judecarea grupării blăjeanului Cristi Boitor. Acuzații de proxenetism și spălare de bani

boitor

Publicat

Dosarul privind o grupare specializată în infracţiuni de proxenetism internaţional şi spălare de bani a primit ”undă verde” din partea magistraților de la Curtea de Apel Alba Iulia. Judecătorii  au stabilit definitiv, în 30 octombrie 2018, legalitatea sesizării instanţei de judecată şi a modului în care au fost administrate actele de urmărire penală. Judecarea inculpaților se va face la Tribunalul Alba, dar încă nu a fost fixat primul termen. 

Gruparea a devenit cunoscută sub numele de ”Lover-boy” din cauza modului în care liderii ei acționau în raport cu fetele. Metoda este descrisă pe larg în rechizitoriul întocmit de procurori.

”Cea mai folosită metodă de recrutare a fetelor, a fost metoda «lover-boy». Încrederea fetei se câştiga printr-un comportament afectuos, măgulitor, fetei i se făceau cadouri însemnate faţă de posibilităţile sale materiale, aceasta era plimbată prin ţară cu maşini luxoase, dusă în excursii, i se promitea câştiguri materiale însemnate, i se dădea de înţeles că în timp, dacă va lucra pentru ei, va ajunge şi ea să deţină maşini scumpe, o casă, să-şi facă o situaţie, iar în final fata se îndrăgostea de proxenet, fiind cucerită de stilul de viaţă luxos al acestuia şi vrăjită de promisiunile făcute.

Odată dusă într-o ţară străină, unde fata nu cunoştea limba, nu cunoştea locurile, nu avea nici un venit legal, nu avea unde locui, nu avea acces la locurile unde se practica prostituţia în lipsa unei protecţii, aceasta era pusă într-o relaţie de dependenţă totală de proxenet, acceptând uşor să practice prostituţia pentru el, în speranţa deşartă că în viitor îi va fi mai bine, că va lucra puţin timp şi după ce îşi va face o situaţie va abandona acestă meserie”

Gruparea a fost destructurată în martie 2016, când poliţişti de la BCCO Alba Iulia au efectuat un număr de 21 de percheziţii domiciliare în zona municipiului Blaj din judeţul Alba şi în judeţul Cluj, iar poliţişti din Germania au realizat 5 percheziţii în locaţii din zona Augsburg. Au fost trimişi în judecată un număr de 15 inculpaţi.

Curtea de Apel Alba Iulia a stabilit definitiv, în 30 octombrie 2018, legalitatea sesizării instanţei de judecată şi a modului în care au fost administrate actele de urmărire penală.

CITEȘTE ȘI: Bani din prostituție, ”albiți” în afaceri imobiliare: Mai mulţi membri ai rețelei de proxenetism conduse de blăjeanul Cristian Boitor, trimiși în judecată de DIICOT Alba

Şarlea Valentin Dan, Boitor Ioan Sorin Cristian, Boitor Otilia, Boitor Ioan, Văcaru Petronela Iuliana, Boitor Constantin Daniel şi Szabo Laszlo Daniel au formulat contestații referitoare la administrarea probelor folosite în dosar.

După aproape un an de zile, Curtea de Apel Alba Iulia a respins contestațiile persoanelor inculpate, și a constatat că rechizitoriul întocmit de către procurori, este legal și probele au fost administrate corect.

În acest sens, judecarea persoanelor la Tribunalul Alba poate începe.

”Respinge ca neîntemeiate excepţiile invocate de inculpaţii Şarlea Valentin Dan, Boitor Ioan Sorin Cristian, Boitor Otilia, Boitor Ioan, Văcaru Petronela Iuliana, Boitor Constantin Daniel şi Szabo Laszlo Daniel cu privire la legalitatea sesizării instanţei, legalitatea administrării probelor şi a efectuării actelor de către organele de urmărire penală. Constată legalitatea sesizării instanţei cu rechizitoriul nr. 6D/P/2013 din data de 19.06.2017 al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate şi Terorism – Serviciul Teritorial Alba Iulia, prin care s-a dispus trimiterea în judecată a inculpaţilor”, se precizează în dispozitivul deciziei de la Tribunal, menţinută, definitiv, la Curtea de Apel.

Vezi şi FOTO: PERCHEZIŢII DIICOT în ALBA şi Cluj într-un dosar de trafic de persoane, proxenetism şi spălare de bani. 50 de suspecţi şi martori, la audieri

Potrivit DIICOT, gruparea ar fi exploatat 32 de tinere, determinându-le să practice prostituţia în Italia, Germania, Austria şi Belgia.

„Începând cu anul 2001, membrii grupului infracţional au racolat peste 32 persoane sex feminin, prin constrângere fizică şi morală, pe care le-au obligat la practicarea prostituției pe teritoriul Italiei, Germaniei, Austriei, Belgiei şi Luxembourgului. În timp, activitatea infracțională a grupării s-a mutat, în principal în Germania, zona Augsburg.

S-a reţinut că, în ultimii ani, liderul grupului a efectuat investiții în afaceri imobiliare, banii proveniți din trafic de persoane și proxenetism internațional fiind introduși într-o afacere aparent legală.

CITEȘTE ȘI: FOTO: Cine este Cristian Boitor, liderul grupării de proxeneți care obligau tinere să se prostitueze. Este din Blaj și duce o viață de lux

”Gruparea infracţională a acţionat în principal pe ruta România – Italia, în sensul că fetele recrutate din România, iniţial din zona municipiului Blaj, apoi şi din alte zone ale ţării, au fost exploatate sexual în Italia, în principal în zona oraşelor Modena şi Bologna.

De-a lungul timpului în vederea obţinerii unor câştiguri mai mari, gruparea a acţionat şi în alte state, plasând fete la prostituţie în Belgia, în perioada anilor 2008-2009, în capitala Bruxelles, în Luxemburg în cursul anului 2011, precum şi în ultimii ani în Germania şi Austria. Deasemenea gruparea infracţională a dus fete pentru a le plasa la prostituţie şi în Franţa la începutul anului 2013.

În Germania, membrii grupării infracţionale au acţionat în principal în zona oraşului Augsburg, unde Boitor Ioan Sorin Cristian şi Lupean Laurenţiu, persoană ce a aderat ulterior la grupare, şi-au achiziţionat fiecare câte un apartament. În decursul anilor la această grupare infracţională au aderat şi alte persoane şi anume Szobo Laszlo Daniel şi Dani Coloman”, se arată în rechizitoriul întocmit de procurori.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate