Connect with us
Publicitate

Uncategorized

Trimis în judecată de DNA: Dosarul de corupţie al vicepreşedintelui Curţii de Apel Timişoara se judecă la Alba Iulia

Publicat

Vicepreşedintele Curţii de Apel Timişoara, Nicolae Şerban a fost trimis în judecată de procurorii DNA pentru trafic de influenţă. Dosarul a fost înaintat spre judecare Curţii de Apel Alba Iulia.

În rechizitoriul întocmit, procurorii DNA au reținut următoarea stare de fapt:

În cursul lunilor februarie – martie 2012, inculpatul Șerban Nicolae Cătălin, în calitate de judecător, cu funcția de vicepreședinte al Curții de Apel Timișoara, a pretins de la doi cetățeni sârbi, prin intermediul inculpaților Chișărău Iacob și Rus Adrian Dan, suma de 60.000 euro, iar, în data de 14 martie 2012, a primit cu ajutorul inculpaților Mihăilă Ioan Marian, Șerban Mihaela Ramona și Chișărău Iacob suma de 50.000 euro. Banii au fost pretinși și primiți de judecătorul Șerban Nicolae Cătălin care a lăsat să se creadă că are influență asupra magistraților ce aveau spre soluționare două dosare aflate în faza recursului pe rolul Curții de Apel Timișoara, pentru a-i determina să respingă căile de atac formulate.

Unul dintre dosare avea ca obiect o cerere de înlocuire a unui lichidator judiciar cu un altul, în cadrul procedurii de insolvență declanșate față de S.C. „Moldomin” S.A. Moldova Nouă, iar al doilea avea ca obiect o cerere de sistare a oricăror modalități de vânzare a bunurilor S.C. „Moldomin” S.A. Moldova Nouă și suspendarea procedurilor de valorificare a acestora.

Suma de 50.000 de euro, reprezentând obiectul infracțiunii de trafic de influență, a fost găsită în data de 15 martie 2012, în urma efectuării percheziției domiciliare la cabinetul notarial al inculpatei Șerban Mihaela Ramona.

În cursul lunilor februarie – martie 2012, inculpații Șerban Nicolae Cătălin, Chișărău Iacob, Rus Adrian Dan și alte persoane ce vor constitui obiectul unui alt dosar, au inițiat constituirea unei asociații în scopul săvârșirii infracțiunilor de trafic de influență și cumpărare de influență. În structura organizatorică a grupării au fost ulterior, cooptați Mihăilă Ioan Marian și Șerban Mihaela Ramona (care, potrivit regulilor de acțiune stabilite, au avut sarcina de a sprijini activitatea ilicită a asociației), reținând și că, pentru atingerea scopului propus, a existat o organizare prealabilă, în temeiul căreia membrilor grupării li s-au repartizat anumite sarcini bine stabilite. Dosarul a fost trimis spre judecare la Curtea de Apel Alba Iulia.

Vă prezentăm comunicatul emis de Curtea de Apel Alba Iulia:

„Astăzi, 6.04.2012, la Curtea de Apel Alba Iulia a fost trimis în judecată prin rechizitoriul Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Şerban Nicolae Cătălin judecător, vicepreşedinte al Curţii de Apel Timişoara (la data comiterii faptelor), în stare de arest preventiv, acuzat de săvârşirea infracţiunilor de trafic de influenţă şi asociere pentru săvârşirea de infracţiuni.
În acelaşi dosar au mai fost trimişi în judecată, în stare de libertate CHIŞĂRĂU IACOB şi RUS ADRIAN DAN acuzaţi de săvârşirea infracţiunilor de complicitate la cumpărare de influenţă, complicitate la trafic de influenţă şi asociere pentru săvârşirea de infracţiuni precum şi MIHĂILĂ IOAN-MARIAN şi ŞERBAN MIHAELA RAMONA acuzaţi de săvârşirea infracţiunilor de complicitate la trafic de influenţă şi asociere pentru săvârşirea de infracţiuni .
Primul termen de judecată în acest dosar a fost stabilit de Curtea de Apel Alba Iulia pentru data de 08.05.2012.
Prin încheierea Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie din 27.03.2012 a fost admisă cererea de strămutare formulată de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia Naţională Anticorupţie şi a fost desemnată Curtea de Apel Alba Iulia ca instanţă competentă să judece pe fond dosarul format în urma înregistrării rechizitoriului întocmit în cauză”.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax