Contacteaza-ne si pe
Publicitate

EVENIMENT

Tronsonul de 12,5 km de autostradă între Aiud și Decea ar putea fi deschis circulației săptămâna viitoare

avatar

Publicat

Publicitate

Lotul 3 al Autostrăzii Sebeş-Turda, în lungime de 12,5 km, cuprins între intrarea în Aiud şi până la nodul de la Decea, este finalizat 100% şi aşteaptă vizita CNAIR.  Aceasta ar urma să aibă loc săptămâna viitoare când ar putea fi deschisă şi circulaţia rutieră, conform constructorului format din asocierea italiană Tirrena Scavi – Societa Italiana per Condotte d’Acqua. Două tronsoane ale Autostrăzii Sebeş-Turda trebuiau să fie deschise circulaţiei auto încă din luna noiembrie 2017, însă lucrările pe un lot au fost întârziate de o alunecare de teren şi Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a amânat recepţia celuilalt.

 

Costul lucrărilor se ridică la suma de 420 mil. lei, fără TVA. 

„Tronsonul este gata. Aşteptăm domnii de la CNAIR să vină să facă recepția. I-am chemat, au fost mici lucrări de terminat, le-am terminat pe 27 noiembrie”, a declarat Moren Dakoli, administratorul Tirrena Scavi Condotte.

Autostrada cea nouă are inclusiv măsuţe de picnic în parcări, toalete funcţionale şi s-a plantat vegetaţie, iar carosabilul a fost spălat.

„S-a făcut o comisie de prerecepție tehnică, care a inventariat ce nu s-a făcut, ce lucrări trebuie corectate sau care nu sunt finalizate. La sfârşitul săptămânii vom şti mai multe”, a afirmat Radu Băruţă, directorul Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Cluj.

Lucrările ar fi trebuit terminate în martie 2016. Nu doar cele de la Aiud, ci toată autostrada Sebeş – Turda. Cu toate acestea, sectorul de drum câştigat la licitaţie de Tirrena Scavi este primul încheiat. „Lucrarea a avut în faza de preconstrucție niște întârzieri, datorită lucrărilor de descărcare arheologică care au ținut destul de mult. A durat şi partea de exproprieri sau de scoatere a terenurilor din circuitul agricol”, a spus Ion Oniţiu, inginer constrcutor, citat ziuadecluj.ro.

Din cei 12,5 kilometri, numai pe 7 se va putea circula, adică între nodurile Decea şi Aiud. Drumul continuă prin dreptul localităţii Aiud şi se termină în câmp, acolo unde ar urma să facă joncţiunea cu tronsonul 2. Din păcate, atât acest sector de drum, cât şi lotul 1 sunt la maximum 40% stadiu fizic de realizare. Estimarea pentru finalizarea lor este, la modul optimist, sfârşitul anului 2018.

Lucrările sunt pe final şi la lotul 4, de 16,3 km, cuprins între nodul Decea şi Turda. Constructorul mai are nevoie de o săptămână în care să ridice un zid de sprijin în zona afectată de alunecări. Se lucrează cu câte 5 echipe a câte 7 oameni la montarea balustradelor şi mai trebuie trasate marcajele rutiere pe unele porţiuni. Dacă lucrările continuă conform planului, şi acest tronson va fi finalizat până la sfârşitul lui 2017. Contractul este în valoare de 470 mil. lei, fără TVA.

Autostrada Sebeș-Turda:

Lot 1 – 17,0 km – de la intrarea pe autostradă în Sebeş până la Pârâul Iovului
Constructori: asocierea Impresa Pizzarotti – Pomponio
Cost: 541 mil. lei, fără TVA

Lot 2 – 24,3 km – de la Pârâul Iovului până la intrarea în Aiud
Constructori: asocierea Aktor – Euroconstruct Trading
Cost: 549 mil. lei, fără TVA.

Lot 3 – 12,5 km – de la intrarea în Aiud până la nodul de la Decea
Constructori: asocierea Tirrena Scavi – Societa Italiana per Condotte d’Acqua
Cost: 420 mil. lei, fără TVA

Lot 4 – 16,3 km – de la nodul Decea până în Turda
Constructori: asocierea Porr Construct – Porr Bau
Cost: 470 mil. lei, fără TVA

Autostrada Sebeş – Turda va fi gata în cinci ani

 

sursa: ziua de cluj

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ȘTIREA TA - Evenimentele nu se întâmplă doar în fața reporterilor profesioniști. Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite să vadă și alții ceea ce tu ai trait "live". Poți trimite prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

loading...
loading...
Publicitate

AIUD

FOTO: Un computer tomograf de ultimă generație a ajuns la Spitalul Municipal Aiud. Va intra în funcțiune anul viitor

avatar

Publicat

ct aiud

La Spitalul Municipal din Aiud a ajuns vineri, 14 decembrie, un computer tomograf (CT) de ultimă generație. Acesta va intra în funcțiune anul viitor, iar locuitorii din municipiu și din zonele învecinate nu vor mai fi nevoiţi să meargă în alte localităţi pentru a efectua investigaţiile medicale pe care le oferă aparatul. Administrația locală investește […]

Citește mai departe
Publicitate

CUGIR

UPDATE FOTO: INCENDIU în localitatea Vinerea. Camera unei locuințe, în care se afla o centrală pe lemne, a luat foc

avatar

Publicat

incendiu centrala lemne

Un incendiu a izbucnit vineri seara în localitatea Vinerea. Camera unei locuințe, în care se afla o centrală pe lemne, a luat foc.Potrivit ISU Alba, pompierii din Sebeș intervin cu o autospecială pentru stingerea unui incendiu în localitatea Vinerea. Incendiul este în camera unde se află centrala pe lemne. Există posibilitatea de extindere a focului […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

Românii preferă leacurile ”băbești” în sezonul rece. O țuică și un vin fiert în loc de vaccin antigripal

avatar

Publicat

Mai mult de jumătate dintre români nu s-au vaccinat vreodată împotriva gripei, potrivit unui studiu. În anul 2017 au fost înregistrate la nivel național 128 de decese cauzate de forme complicate de gripă. Dintre cei intervievați, cei mai mulți au răspuns că evită să se vaccineze pentru că nu consideră acest lucru necesar. La sate […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

Protecția Consumatorului va verifica informațiile nutriționale de pe produsele alimentare. PROIECT

avatar

Publicat

laborator larex

Conformitatea informațiilor de pe produsele alimentare vor fi verificate de un laborator specializat care va funcționa, de acum înainte, în subordinea Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC). Potrivit unui proiect aflat în dezbatere la Ministerul Economiei, vor fi verificate de asemenea și game de produse textile, produse petroliere, jucării și produse biocide.În nota de fundamentare […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate