Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Trotinetele electrice de închirat ce se găsesc și la Alba Iulia, interzise în Constanța. Ce motive au invocat autoritățile locale

Publicat

Trotinetele electrice de închiriat prin aplicația Lime, care se găsesc și în Alba Iulia, au fost interzise la Constanța de către primăria municipiului. 

După ce au dispărut de pe străzi reporterii ziarului infosudest.ro, au întrebat reprezentații primăriei ce s-a întâmplat cu mijloacele de transport.

Aceștia au precizat că autorizațiile de funcționare ale celor două firme care au trotinete electrice de închiriat, nu au mai fost prelungite.

Motivul invocat de reprezentații este acela că trotintele electrice au pus în pericol siguranța traficului rutier, dar și al pietonilor.

“S-au constatat şi alte încălcări ale regulamentului, precum staţionarea pe partea carosabilă, în dreptul trecerilor de pietoni, a staţiilor de autobuze şi pe pistele de biciclete.

Multe trotinete electrice blocau căile de acces în blocuri şi alte instituţii publice, staționau în zona spaţiilor verzi şi a altor perimetre interzise (faleze, zona peninsulară etc.) uneori şi trei zile, deşi aveau staţii alocate pe toata raza municipiului Constanţa.

Au fost dispuse zeci de măsuri tehnico-administrative de ridicare de pe domeniul public a trotinetelor electrice aparţinând celor doi operatori economici întrucât a fost pusă în pericol siguranţa traficului rutier sau pietonal”, au precizat reprezentații Primăriei Constanța, citați de infosudest.ro.

În Alba Iulia se găsesc zeci de trotinete electice de închiriat prin aplicația Lime. Au fost cazuri în care acestea a fost lasate de către utlizatori, în zone în care au încurcat circulația rutieră sau pietonală.

De asemenea, parte din ele au fost vandalizate, fiind aruncate de pe dealul de la intrarea în Cetatea Alba Carolina, de deasupra primei porți.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. Ee

    luni, 14.08.2023 at 18:35

    și în Alba Iulia ar trebui interzise, mulți utilizatori de astfel de trotinete sunt nesimțiții și le lasă „parcate” total aiurea și impiefica accesul pe carosabil sau trotuar

  2. dolfi

    marți, 15.08.2023 at 08:42

    ati fost vreodata pe litoralul romanesc in ultimii 30 de ani? Toate „scursurile” pline de „smecherie” se aduna acolo. Adica toti nesimtitii si necivilizatii.
    In Alba Iulia, oamenii sunt mai civilizati – asta vad si cred. Desi exista destule uscaturi si aici. Aceste trotinete au monitorizare GPS. Cand termini cursa, ti se cere sa faci poza la cum ai parcat-o. Se poate merge pana intr-acolo la INTERZICEREA din aplicatia telefonului la a mai circula cu trotinetele daca nu respecti bunul simt. Se pot defini zone cu viteza foarte redusa – gen parcuri unde trotineta sa-si limiteze viteza foarte mult.

    Si se poate afla si daca trotineta parcata corect si civilizat A FOST MUTATA dup-aia de alte persoane.
    Intr-o tara mai bananiera un pic decat Romania s-au facut verificari amanuntite si s-a aflat ca persoane rau voitoare mutau trotinetele ca sa incurce pietonii si masinile. Aceste persoane erau rechini, taximetristi si chiar soferi de transport in comun care erau suparati ca li s-a redus numarul de pasageri, deci si veniturile. Ar trebui vazut si la noi daca (mai) exista astfel de indivizi.

    Sigur, adolescenti iresponsabili sunt si vor fi. de la ei nu te astepti sa urmeze regulile decat daca le sunt trasi la raspundere parintii.

    Cunosc trei soferi cu vechime care folosesc aceste trotinete ca sa… ajunga la diverse „chermeze” si ghiciti ce: Uita absolut toate regulile de circulatie si circula in mare parte pe trotuare.
    Mai e unu (cel putin), mai papusel asa – probabil consumator de steroizi care are o trotineta asa mai solida si probabil este modificata sa circule cu viteza mai mare de 25km/h. Eram cu bicicleta pe Motilor si aveam aproximativ 32km/h. omul m-a depasit cu trotineta lui destul de rapid. Alta data eram cu cineva in masina si aveam iar peste 30km/h. acelasi individ ne-a depasit cu lejeritate

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax