Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Trotuare și rigole, pe mai multe străzi din comuna Valea Lungă. Investiție de peste 1,2 milioane de lei

Publicat

Mai multe străzi aflate în localitățile Lunca, Valea Lungă, Tăuni și Glogoveț din comuna Valea Lungă vor fi modernizate. Un proiect în valoare de peste 1,2 milioane de lei prevede realizarea de trotuare, rigole și ziduri de sprijin.

Primăria comunei Valea Lungă a lansat recent în Sistemul Electronic de Achiziții Publice o licitație pentru lucrări suplimentare la străzi, la obiectivul de investiții „Modernizare străzi în comuna Valea Lungă, județul Alba”. Valoarea totală estimată este de 1.200.650,99 lei, fără TVA.

Lucrările suplimentare vizează realizarea de trotuare, rigole (lucrări oentru asigurarea scurgerii și evacuării apelor de suprafață, rigolă carosabilă 60cm, rigolă beton) și sprijiniri din gabioane. Potrivit memoriului tehnic, străzile pe care se vor executa trotuarele și rigolele se află în localitățile Glogoveț, Lunca, Valea Lungă și Tăuni.

„Deoarece traficul pietonal se desfășoară pe anumite zone cu greutate datorită rupturilor, crăpăturilor, gropilor în zonele unde stagnează apa, se impune amenajarea de trotuare noi pe amplasament, astfel circulația pietonilor se va desfășura în condiții civilizate și în siguranță”, se precizează în document.

Proiectul propune îmbunătățirea suprafeței trotuarului, pe următoarele străzi:

  • localitatea Lunca, strada 1
  • localitatea Valea Lungă, străzile Tudor Vladimirescu, Gării

De asemenea, proiectul prevede lucrări de asigurare a evacuării apelor pluviale în:

  • localitaeta Lunca, strada 1 – rigolă carosabilă
  • localitatea Tăuni, strada Principală – rigolă din beton
  • localitatea Valea Lungă, strada Vânătorilor – rigolă carosabilă 60cm

Sunt propuse a se realiza lucrări de sprijiniri de taluzuri de debleu din gabioane, pe partea dreaptă a străzii Principale din localitatea Glogoveț. Aceste sprijiniri se vor executa pe o lungime totală de 201 metri.

Structura propusă pentru trotuare este următoarea:

  • 6 cm pavele din beton
  • 5 cm strat suport din nisip
  • 15 cm strat de fundație din balast

Trotuarele vor avea lățimea minimă de 1,2 metri și vor fi încadrate cu borduri de 50 x 200 x 500 mm pe o fundație din beton. Se vor amenaja de la limita de proprietate către partea carosabilă.

Lucrări de asigurare a evacuării apelor pluviale

Pentru evacuarea apelor pluviale de pe suprafața drumului au fost executate pante longitudinale și transversale astfel încât acestea să fie conduse către elementele de evacuare a apelor pluviale.

Evacuarea apelor pluviale de pe partea carosabilă se va efectua prin trei tipuri de rigole proiectate, astfel: rigolă din beton, rigolă carosabilă, rigolă carosabilă 60 cm.

Lucrări de sprijin

Se vor realiza lucrări de sprijin de maluri la râu din gabioane, pe strada Principală din localittea Glogoveț, de la km 0+530 la km 0+731.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax