Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Trotuare și sistem de colectare a apelor pluviale, pe marginea DJ 107E, în localitatea Hopârta. Acord de mediu, solicitat la APM

Publicat

Primăria comunei Hopârta vrea să amenajeze trotuare și un sistem de colectare și evacuare a apelor pluviale pe marginea drumului județean DJ 107E. Lungimea sectorului propus pentru a fi modernizat este de circa 1,6 kilometri, valoarea estimată a lucrărilor fiind de 675.000 de lei. 

Agenția pentru Protecția Mediului (APM) Alba a anunțat recent depunerea solicitării de emitere a acordului de mediu pentru proiectul „Modernizare drum județean”, propus a fi amplasat în localitatatea Hopârta, judeţul Alba, titular Primăria comunei Hopârta.

Potrivit memoriului tehnic, proiectul urmărește modernizarea unui tronson din DJ 107E, în lungime totală de 1,67 km (de la km 15+090 la km 16+760). Mai exact, lucrările sunt proiectate în ampriza drumului, în afara părții carosabile și vizează realizarea unor spații destinate circulației pietonale (trotuare) și a unui sistem de colectare și evacuare ape pluviale.

„Sectorul de drum nu prezintă defecțiuni la partea carosabilă dar nu asigură circulația pietonilor în condiții de siguranță neavând spații create pentru aceasta. De asemenea apele pluviale sunt colectate parțial prin rigole carosabile și șanțuri de pământ neavând asigurată o evacuare fluentă”, se precizează în documentul citat.

Valoarea totală a investiţiei este estimată la 675.000 de lei.

Proiectul prevede menținerea părții carosabile în lățime de 5,5 metri și amenajarea unor trotuare din pavele și a unor rigole, pe o singură parte a drumului sau pe ambele părți.

Rigolele scafă ce vor colecta apele pluviale de pe partea carosabilă vor descarcă cu guri de scurgere în celelalte dispozitive de colectarea apelor proiectate în ampriza drumului. Pe accese se va realiza sistem rutier, iar continuitatea șanțurilor se va face cu podețe tubulare de diametre diferite sau cu rigolele betonate cu plăcuță carosabilă.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate


Parteneri Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax