Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Trupă de războinici daci la Alba Iulia în 2013: Proiectul „Ținutele istoriei III” inițiat de Muzeul Unirii, a obținut cel mai mare punctaj la AFCN

Publicat

Garda Romană de la Apulum va fi completată în acest an de o trupă de războinici daci. Proiectul „Ținutele istoriei III”, ințiat de istoricii de la Muzeul Național al Unirii din Alba Iulia, prin care se dorește achiziționarea de costume de daci, a fost aprobat de Administrația Fondului Cultural Național (AFCN). Proiectul s-a plasat pe locul I pe lista acestei sesiuni de finanțare, cu cel mai mare punctaj. Acesta este al treilea episod al proiectului „Ținutele istoriei”, prin care anul trecut au fost aduși la viață Legionarii Romani, iar în urmă cu doi ani, Personajele Istorice.

Proiectul „Ținutele istoriei III. Sub semnul Lupului – Războinici daci” s-a plasat pe primul loc în clasamentul proiectelor care au primit finanțare de la AFCN în prima sesiune a acestui an. Proeictul a obținut 91.00 puncte și o sumă de 43.404 lei. Prin acest proiect, istoricii de la Muzeul Național al Unirii își propun să formeze o trupă de daci, cu costume tradiționale inspirate de pe Columna lui Traian și alte surse.

Echipa de proiect este aceeași ca și pentru primele două proiecte și este formată din dr. Tudor Roșu, dr. George Bounegru, dr. Liviu Zgârciu, dr. Radu Ota, dr. Ilie Lascu, Rareș Diodiu.

Proiectul „Ținutele Istoriei II”, prin care a fost posibilă alcătuirea Gărzii Romane de la Apulum a fost câștigat de Muzeul Național al Unirii în martie 2012, iar prin finanțarea de aproape 60.000 lei, au fost achiziționate costumele și echipamentele soldaților.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax