Contacteaza-ne si pe
Publicitate

ACTUALITATE

Trupa Skepsis vă invită la teatru, la Alba Iulia. Două spectacole deosebite, de Ziua Mondială a Teatrului

Publicat


teatru

Grupul Skepsis sărbătorește Ziua Mondială a Teatrului cu două spectacole deosebite la Casa de Cultură a Studenţilor Alba Iulia. 27 Martie este data la care se celebrează Ziua Mondială a Teatrului şi Grupul Skepsis decide să onoreze această dată aducând publicului două spectacole de excepţie la finalul acestei săptămâni exprimând sensibilitatea, suspansul, tensiunea şi momentul de adevăr al artei dramatice.

Joi, 28.03.2019, ora 19.00, compania de teatru Skepsis vă invită la spectacolul ”Unde-i Revolverul?”, după Görgey Gábor – cunoscut scriitor, poet şi regizor maghiar contemporan. Un spectacol inedit încărcat de un mesaj social puternic.

”Personajele arhetipale ne vorbesc despre trăsături profunde ale fiinţei umane dintotdeauna – despre idealuri, despre demnitate, despre instinct şi dorinţa de putere care conduce spre abuz şi opresiune.

Prinse într-o situaţie critică, personajele devin reprezentative pentru categorii sociale diverse iar spaţiul pe care-l ocupă se transformă într-un crunt câmp de bătălie în care viaţa este miza principală. O situaţie critică, o singură ieşire aflată mereu la un pas ce se dovedeşte a fi imposibil de făcut.

Prin intermediul Fundaţiei “Inter-Art” Aiud, dl. Görgey Gábor, acum în vârstă de 90 de ani, şi-a dat acordul pentru ca piesa Unde-i Revolverul? să facă parte permanent din repertoriul cu Skepsis. Spectacolul conţine expresii şi pasaje aluzive, aşadar este recomandată participarea minorilor sub 12 ani doar cu acordul părinţilor” au transmis reprezentanții trupei.

De-a lungul timpului, grupul Skepsis a iniţiat şi a dezvoltat mereu colaborări şi partenerate artistice graţie cărora publicul albaiulian să aibă şansa de a se întâlni cu artişti şi spectacole deosebite care să ne ajute să înţelegem diversitatea teatrului ca artă.

Vineri, 29 Martie 2019, ora 19.00, ”Atenție, Cad îngeri„, un spectacol după poeme de Sânziana și Marcel Mureșeanu. Spectacolul este un one woman show cu Elena Ivanca, cunoscută actriţă a Teatrului Naţional Cluj Napoca.

Piesa e un monolog liric al unui personaj ce se rupe pe parcursul spectacolului într-o mare varietate de fațete umane, interpretând diferite personaje sau pur și simplu ipostaze din propria istorie a vieţii. Vă invităm de această dată la o călătorie magică într-un univers spațio-temporal delimitat prin persoanele și locurile dragi ce marchează viața oricărui muritor.

Replicile sunt frânturi de poezii lipsite de rimă, dar pline de sensuri metaforice, discutând și viața și dincolo-ul de viață…viața ca iad, iadul și raiul, îngerescul din existența umană și îngerii dintre noi.

Biletele (10 lei – preț întreg; 5 lei – pentru elevi, studenți și pensionari) se pot găsi începând de Marţi, 26.08.2019 la Secretariatul Casei de Cultură a Studenţilor Alba Iulia, între orele 09.00 – 15.00.

Spectacolele sunt prezentate în cadrul proiectului Stagiunea cu Skepsis 2019 – un proiect care urmăreşte implicarea tineretului în diversificarea ofertei cultural-artistice a oraşului şi participarea civică la viaţa socioculturală.

Prin acest proiect Grupul Skepsis dezvoltă colaborări artistice cu artişti din ţară şi din străinătate şi pregăteşte şi oferă în mod riguros şi sistematic publicului albaiulian spectacole de teatru şi divertisment pe întreg parcursul anului.

Parteneri: Primăria Municipiului Alba Iulia; Casa de Cultură a Studenţilor Alba Iulia; Fundaţia “Inter-Art” Aiud; Muzeul Naţional al Unirii Alba Iulia; Universitatea „1 Decembrie 1918” Alba Iulia


Vezi cele mai interesante video Alba24.ro


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

EVENIMENT

Două secții ale Spitalului Județean de Urgență Alba, din Alba Iulia și Baia de Arieș, dotate cu rezerve de apă

Publicat

Două secții ale Spitalului Județean de Urgență Alba, din Alba Iulia și Baia de Arieș, vor fi dotate cu rezerve de apă care să asigure alimentarea continuă a unităților spitalicești în cazul unor avarii la reţea. Spitalul Județean de Urgență Alba Iulia a lansat recent în Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP) o licitație privind […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Candidații la prezidențiale au cheltuit în total peste 70 de milioane de lei. Cine își va primi banii înapoi de la stat

Publicat

Cei 14 candidați înscriși în turul întâi al alegerilor prezidențiale au cheltuit în total peste 70 de milioane de lei. Șapte dintre candidați, care au obținut minimum 3% din voturi, urmează să își primească banii înapoi, a anunțat Autoritatea Electorală Permanentă (AEP). Autoritatea Electorală Permanentă a anunțat într-un comunicat de presă că valoarea totală a […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Postul Crăciunului: Mâncăruri sfinte şi sănătoase de post, direct din chiliile mănăstireşti medievale

Publicat

Alimentația în Postul Crăciunului: nu sunt puţine cazurile de români care ajung la urgenţă în timpul postului principalul motiv fiind faptul că nu îşi asigură suficiente vitamine şi minerale din alimentaţia restrictivă specifică acestei perioade. Există, pe lângă clasicele mâncăruri tradiţionale de post (zacuscă, fasole, paste) şi un alt fel de reţete, la fel de […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

VREMEA în ALBA până DUMINICĂ: Temperaturi de 18 grade Celsius, nori și soare. Prognoza meteo de weekend, 15-17 noiembrie

Publicat

toamna

Vremea se anunță frumoasă și caldă în acest weekend în județul Alba. Meteorologii prognozează temperaturi maxime de 18 grade Celsius, soare și nori. La munte, valorile maxime vor fi de 8 grade la Oașa și 12 grade la Arieșeni. Vă prezentăm prognoza meteo în localități din Alba, în perioada 15-17 noiembrie: Vineri, 15 noiembrie Alba […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate