Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Ofertele de Crăciun sau Revelion din Alba. De la hoteluri de patru stele, la cabane şi meniuri tradiţionale

Publicat

Sărbătorile de iarnă ne bat din nou la ușă, așa că este timpul să bifăm în agendele personale locațiile unde ne-am dori să ne petrecem zilele libere de Crăciun și Revelion. Pentru cei care nu și-au rezervat încă sejururi în străinătate și care ar dori să petreacă tradiționale sărbători cât mai aproape de casă, hotelierii, dar și patronii pensiunilor din Alba au pregătit oferte atractive și reduceri substanțiale la tarifele pe noapte. Singura condiție este să vă grăbiți, deoarece, la majoritatea unităților de cazare din județ, locurile sunt limitate.

Pentru albaiulienii şi  oaspeţii care doresc să sărbătorească seara de Crăciun și Revelion în oraș, am selectat câteva hoteluri și pensiuni din Alba Iulia care sunt pregătite să își primească oaspeții.

Vezi și MESAJE DE ANUL NOU 2018: SUTE de URĂRI de ANUL NOU, SMS cu FELICITĂRI. MESAJE frumoase de REVELION 2018

Hotel Cetate din Alba Iulia încă mai are locuri libere, așa că turiştii care ar dori să petreacă sărbătorile aici pot suna pentru rezervări. Prețul unei camere single este de 133 de lei pe noapte, iar a unei camere duble este de 138 de lei pe noapte. Patronii hotelului au pregătit în acest an și pachete promoționale pentru clienții care vor alege această locație de Crăciun și Revelion. Spre exemplu, un sejur de trei nopți, din 30 decembrie și până în 2 ianuarie îi va costa pe cei interesați 689 de lei, iar copiii cu vârstă de până la 7 ani vor beneficia de o reducere de până la 50% din valoarea pachetului. Toate ofertele includ micul dejun. Consultați aici ofertele Hotel Cetate din Alba Iulia: oferta-craciun-2012-cetateoferta-revelion-2013-cetate.

Și la Hotel Parc din Alba Iulia se mai pot face încă rezervări pentru sărbătorile de iarnă. Deși nu organizează eveniment special în noaptea de Crăciun și Revelion, hotelul este pregătit să găzduiască petrecerile celor care aleg să își petreacă aici zilele libere de sărbători. Mai mult, unitatea de cazare pune la dispoziția clienților o piscină cu apă încălzită, două saune, sală de fitness și jacuzzi. Tarife Hotel Parc Alba Iulia: camera single cu pat matrimonial  – 300 lei, camera dublă cu pat matrimonial  – 320 lei, apartament – 420 lei. În tariful de cazare este inclus micul dejun de (20 lei-pat, 40 lei apartament), precum şi accesul la baza de agrement: piscină acoperită 18m x 6m/1,8m cu apă încălzită la 29° C, două saune ultra moderne, sală fitness, jacuzzi.

M A Hotels, lanțul hotelier ce deține o pensiune în Alba Iulia, dar și un complex de cabane la Șugag, oferă turiștilor o paletă variată de opțiuni de cazare, atât la munte, cât și în mijlocul orașului. Vestea bună este că, atât la Pensiunea MA din Alba Iulia, cât și la Complexul Cabane Șugag încă mai sunt locuri disponibile pentru Crăciun și Revelion, așa că doritorii pot suna de pe acum pentru rezervări. O cameră single la pensiune costă 120 de lei pe noapte, iar un apartament 260 de lei pe noapte.

Complexul Cabane Șugag oferă posibilități de cazare atât la vilă, cât și la cabane, iar prețurile diferă în funcție de numărul de locuri: cabană la 9-18 locuri (single – 120 lei, double -150 lei), vilă cu 2-5 locuri (250 lei vilă), cabane 1-3 locuri (200 lei cabană).

La Vila Elisabeta din Alba Iulia, locurile pentru zilele de Anul Nou sunt deja rezervate, dar, din fericire, pentru cei care preferă această locație, mai sunt camere libere pentru zilele de Crăciun. Un apartament la Vila Elisabeta costă 280 de lei pe noapte, o cameră matrimonială costă 220 de lei, în timp ce pentru o cameră single, clienții vor trebui să achite pe noapte 180 de lei.

Locuri vacante de aceste sărbători mai sunt și la Hotel Tara din Alba Iulia și la Hanul dintre Sălcii. La ambele unități de cazare prețurile sunt aceleași, respectiv 60 de lei camera single, 80 de lei camera dublă și 100 de lei camera cu trei locuri. Aceste prețuri nu includ și micul dejun.

Cine doreşte să întâmpine noul an la o petrecere, într-un restaurant din afara oraşului, dar nu îşi doreşte neapărat un mini-concediu, are la dispoziţie mai multe variante în apropiere de Alba Iulia.

Complexul Lutsch 2000, situat pe DN7, la ieşire din Sebeş spre Sibiu, organizează o petrecere de Revelion, la preţul de 150 lei. Suma cuprinde petrecerea şi masa de Revelion şi mai sunt locuri disponibile. De asemenea, Hanul cu Berze organizează petrecere de Revelion la preţul de 150 lei. Capacitatea sălii este de 200 de persoane şi mai sunt locuri disponibile. Se poate organiza şi petrecere de Crăciun, la cerere.

Restaurantul Drumul Dragostei, din zona „Trei Poduri”, de la intrare în Vinţu de Jos, organizează doar petrecere de Revelion, iar deocamdată nu s-a stabilit un preţ. Sunt disponibile aproximativ 150 de locuri. Pensiunea Rustiq Sântimbru încă nu a stabilit dacă organizează petrecere de Revelion, dar urmează să decidă în funcţie de cerere.

Locaţii pentru Crăciun şi Revelion în Munţii Apuseni

Una dintre cele mai căutate locații pentru petrecerea sărbătorilor de iarnă este Arieșeni, unde majoritatea pensiunilor, în zona Vârtop nu mai au locuri disponibile pentru petrecerea de Revelion. Totuși, cei care doresc un revelion la munte pot opta pentru o altă locație, cum ar fi Vadu Moților, Albac, Horea sau Mătișești.

Pensiunea Skipass din Vârtop pune la dispoziție un sejur all inclusive cu 5 nopți de cazare și masă festivă în noaptea de Crăciun, totul la prețul de 1.200 de lei de persoană. În acest moment, mai sunt disponibile 6 camere.

Vila Perla Arieșului din Albac oferă pentru Crăciun un sejur de 4 nopți cu pachet all inclusive la prețul de 500 de lei de persoană. Cei care doresc să se bucure de acest sejur ar trebui să se grăbescă, pentru că până în acest moment mai sunt disponibile 10 locuri.

Cabana Viselor din Vadu Moților este, de asemenea, de închiriat de sărbători. Pentru petrecerea de Revelion, proprietarii pun la dispoziția celor interesați, întreaga cabană.

Aceasta dispune de 7 camere, cu un total de 16 locuri, iar prețul pentru un sejur de 6 zile/5 nopți de cazare este de 7.500 de lei.

Pensiunea Heidi din Vârtop mai are la dispoziție un sejur de 4 nopți pentru perioada 23 – 27 decembrie, iar prețurile diferă în funcție de locurile din cameră. Locaţia oferă 16 locuri de cazare, în camere cu baie, cu 2 locuri – 250 lei/persoană/sejur; cameră cu baie, cu 4 locuri – 160 lei/persoană/sejur, camere cu baie comună, cu 2 locuri – 190 lei/persoană/sejur. Masa (opţional) costă 300 lei de persoană pentru întreg sejurul, inclusiv cina festivă de Crăciun.

Nici la Cabana Vârtop nu mai sunt locuri pentru Revelion, însă mai sunt disponibile în jur de 10 camere pentru Crăciun. Camera de 2 stele cu baie comună – 100 Lei/noapte; camera 2 stele cu baie proprie – 150 lei/noapte; camera 3 stele fără balcon – 200 lei/noapte; camera 3 stele cu balcon – 230 lei/noapte. Cina din 24 decembrie, micul dejun și prânzul din 25 decembrie costă 80 lei de persoană.

Pentru un sejur de 4 nopți în Pensiunea Olărești din comuna Horea, un grup de aproximativ 27 de persoane vor avea de plătit 7.000 de lei.

În satul Mătișești, comuna Horea o cabană de 20 de persoane poate fi închiriată pentru 3 nopți, la prețul de 4.500 de lei.

Casa Pădurarului din Scărişoara, o locaţie cunoscută de montagnarzi, cu gazde care asigură reuşita unui sejur în munţi şi servicii complete de ghid montan este ocupată de Revelion, însă puteţi opta pentru perioada de Crăciun. Cabana poate fi închiriată cu 450 de lei pe zi, pentru minim trei zile. Locaţia are 5 camere cu băi proprii şi două camere la mansardă cu baie comună. Puteţi închiria IMS-uri şi cai, pentru o plimbare pe patru roţi, călare ori cu sania.

Sărbători în Cheile Aiudului

Rimetea, satul cu casele albe, populat în majoritate de locuitori de naţionalitate maghiară, pune la dispoziţia turiştilor aflaţi în căutarea unui sejur tradiţional autentic peste 25 de pensiuni, cu dotări diverse, în funcţie de buget şi pretenţii. Aflat într-o zonă deosebit de pitorească, în nordul depresiunii Trascăului, la o altitudine medie de 550 de metri, este înconjurat de masive montane ca Piatra Secuiului (o stâncă golaşă de 1.128 m) sau Vârful Cornului (împădurit, la 1.238 m).

Casele din Rimetea au o arhitectură specifică, cu influențe secuiești și nemțești, majoritatea obiectivelor de patrimoniu datând din secolele XVII-XIX: aproximativ 200 de clădiri laice tradiționale, cea mai veche moară de apă funcțională din regiune (are o vechime de peste două secole), urmele câtorva mine de fier, morminte de familie săpate în stâncă, unice în România, folosite din generație în generație, biserica unitariană. Se mai poate vizita mănăstirea ortodoxă construită la sfârşitul anilor ’90 între Rimetea și Buru.

Cetatea medievală, localizată pe “Piatra Secuiului”, ridicată înainte de marea invazie mongolă din 1241, a fost și singura din Transilvania care a putut ține piept trupelor tătare.

O a doua cetate medievală se găsește la aproximativ 3 km de Rimetea, în vestul satului Colţeşti / Torockószentgyörgy: Cetatea Trascăului, construită de familia Thoroczkói după 1291.  În Colțești, pot fi văzute casa natală a lui Samuel Brassai, fosta mănăstire franciscană (sec. XVIII-XIX) și ansamblul bisericii romano-catolice (1727).

La Pensiunea Casa Dr. Demeter din Rimetea, de exemplu, puteţi avea acces la 8 camere confortabile, cu 19 locuri în total şi băi proprii.

Pensiunea agroturistică Bitai, cu 7 camere şi 17 locuri, oferă cazare, demipensiune şi masa de Revelion la 39 euro/noapte/persoană şi, pentru copiii sub 10 ani, aceleaşi servicii, la 22 euro. Locaţia este recomandată pentru un grup de 16-17 persoane.

La Rimetea, mai puteţi opta pentru pensiunile Aranyos, Dulo Annamaria, Kovar, Moricz Janos, Simandi Anci, Rita, Tunderlak, Moricz Piroska, Sziklakert, Agi, Abelia, Brassai, Panorama, Gyopar, Torocko, Andrea, Sabo Gizela, Melinda, Faluvegi, Nostalgia, Zabos, Cristal, Dalma sau Ana.

În apropiere de Rimetea, spre Cluj, se află Cabana Turistică „Perla Trascăului”, de trei margarete, cu 14 camere dotate cu frigider, băi proprii și living. Preparatele tradiţionale vă aşteaptă la restaurantul locaţiei, aflate lângă Mănăstirea „Sfântul Ioan”, pe DJ 107M. Tariful de Revelion este de 1.400 de lei/persoană pentru pensiune completă, respectiv de 1.250 lei/persoană pentru demipensiune, timp de 5 zile, cazare în cameră dublă. Meniul cuprinde cina festivă din noaptea de Revelion (aperitiv, peşte, friptură de curcan, de porc cu garnituri, sărmăluţe, tort, fructe, open bar) şi prânz festiv de Anul Nou (ciorbă de mahmureală, aperitiv, fel principal, prăjituri de casă şi băuturi tradiţionale). Pensiunea are tarife speciale pentru persoanele care se cazează cu copii şi are în ofertă şi cazare în camere de lux, cu jacuzzi şi LCD (2.000 de lei pe sejur pentru pensiune completă şi 1.850 lei pentru demipensiune).

În aceeaşi locaţie, sejurul de Crăciun, de 5 zile (22-26 decembrie), costă 900 de lei pentru pensiune completă, respectiv 750 de lei pentru demipensiune.

Oferta de Revelion 2013 la Conacul Secuiesc din Colţeşti (patru margarete, 23 de camere cu 50 de locuri) cuprinde cinci zile de distracţie, cu mâncare tradiţională, la preţul de 1.700 de lei de persoană. Musafirii vor fi întâmpinaţi cu cozonac tradițional, afinată și țuică de casă, vor putea gusta din meniul de „Tăierea porcului”, se vor putea distra la Balul mascat din 30 decembrie şi, bineînţeles, la cheful dintre ani, cu foc de artificii. Copiii sub 14 ani beneficiază de 50% reducere din prețul pachetului.

În Cheile Vălişoarei (numite si Cheile Aiudului sau Cheile Poienii), o rezervaţie naturală de tip botanic şi geologic, se găseşte Casa de vacanţă Vălişoara (la 15 km de Aiud), cu trei dormitoare cu câte două locuri, living cu şemineu şi loc de servirea mesei pentru 12 persoane, bucătărie complet echipată. Oferta de Revelion este la 200 de euro pe noapte (minim trei nopţi), iar cea de Crăciun de 150 de euro pe noapte, maxim 8 persoane.

Distracţie la înălţime în Munţii Sebeşului

Pe DN67 C, de la ieşire din Petreşti şi odată cu începutul lanţului de baraje pe Valea Sebeşului, puteţi alege orice locaţie, în funcţie de altitudinea la care doriţi să sărbătoriţi trecerea dintre ani.

Complexul Vraja Vacanţei din Căpâlna are 22 de locuri de cazare, în Dobra, lângă Şugag. Aici se află Cabana Dobra, cu 10 camere, iar în centrul comunei Şugag găsiţi Pensiunea „Valea Frumoasei”, cu 30 de locuri de cazare în 10 camere cu baie proprie şi internet, salon-restaurant şi masă de biliard, dar şi cu bar cu băuturi tradiţionale şi cămară cu murături, dulceţuri, siropuri şi compoturi.

Următorul popas este la Cabana Oaşa, lângă barajul cu acelaşi nume, care oferă 17 camere duble şi tarife între 80 de lei şi 120 de lei pe noapte. Cabana are restaurant, parcare şi cu acces direct spre Transalpina sau Domeniul Schiabil Şureanu.

De aici, puteţi urca spre Poarta Raiului şi Luncile Prigoanei, unde, odată cu amenajarea pârtiilor de pe Şureanu, au fost construite şi o serie de pensiuni noi.

La 7 kilometri de barajul Oaşa şi DN67C, pe Valea Mirajului, se află Cabana Curmături, aproape de Şureanu, la o altitudine de 1.240 de metri. O locaţie care are o ofertă variată cu mâncare tradiţională şi carnaval, de Revelion. Pensiunea are camere cu două paturi şi baie proprie sau cu două şi trei paturi şi baie comună. Preţurile pentru pachetul de Revelion sunt în funcţie de perioada şi spaţiul de cazare şi variază între 45 de euro pe noapte (camera cu două locuri şi baie comună, meniu complet pe trei zile şi cina de Revelion) şi 75 de euro pe noapte (camera cu baie proprie, meniu complet pe două zile cu cina de Revelion). Gazdele pregătesc pentru sărbători un meniu bogat cu mâncare pregătită la cabană, din preparate proaspete şi naturale (tăierea porcului, peşte din pescăria proprie, pâine şi prăjituri de casă, găluşte cu prune sau afinată). Şi, dacă pasionaţii de schi vor avea noroc de zăpadă, pârtiile de pe Domeniul Şureanu sunt în apropiere. Oferta detaliată va fi postată pe site-ul cabanei şi sunt locuri libere.

Pensiunea de patru stele „Bellamy”, din zona Poarta Raiului, la 3 kilometri de Luncile Prigoanei şi Domeniul Schiabil Şureanu oferă sejururi pentru Crăciun şi Revelion. În perioada 24 – 27 decembrie, preţul este de 650 lei de persoană, cu mic dejun inclus şi meniu de tăierea porcului şi cină festivă, în ajunul Crăciunului. Dacă vreţi să staţi mai multe zile şi alegeţi perioada 21-27 decembrie, preţul este de 1.000 de lei de persoană, cu aceleaşi servicii.

De Revelion, în perioada 28 decembrie – 4 ianuarie, preţul pentru o persoană este de 1.200 de lei, cu mic dejun inclus şi cina festivă din 31 decembrie, program festiv şi tombolă, plus prânz şi cina din 1 ianuarie.

Locaţia are 8 camere duble cu pat matrimonial şi baie proprie, 6 camere duble cu paturi individuale şi apartament. Există saună şi jacuzzi, iar fiecare cameră are terasă. Restaurantul are o capacitate de 40 de locuri.

Tot în zona Munţilor Şureanu se află şi Cabana Nuţa (20 de locuri), Cabana lui Pătru (7 locuri), Cabana Coroana Prigoanei, Cabana Poiana.

Dacă nu mai găsiţi locuri sau varianta de cazare pe care o doriţi în perioada sărbătorilor, locaţiile sunt deschise pe toată perioada iernii, pentru  pasionaţii de schi şi sporturi de zăpadă sau  pur şi simplu pentru cei care vor să se alimenteze cu o doză îndestulătoare de aer curat.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Karen

    vineri, 16.11.2012 at 11:22

    Eu de revelion probabil ca o sa ma duc la o cabana, dar din pacate nu din Alba.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax