Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

„Tu decizi! Votează legal!”: Campanie de responsabilizare a cetățenilor desfășurată de MAI

Publicat

YouTube video

„Tu decizi! Votează legal!”, acesta este mesajul transmis de oamenii legii cetățenilor care vor avea de ales, în data de 9 decembrie, pe cine vor trimite în Senat sau în Camera Deputaților. Timp de o lună, albaiulienii vor fi informați cu privire la sancțiunile prevăzute de lege în cazul votului ilegal și a mitei electorale. Campania este derulată la nivel național și se adresează tuturor cetățenilor cu drept de vot, mai ales tinerilor care împlinesc 18 ani și care vor primi pentru prima dată ștampila și buletinul de vot.

Campania realizată de Ministerul Administrației și Internelor, prin Direcția Informare și Relații Publice și intitulată „Tu decizi! Votează Legal!” a început în data de 9 noiembrie și se va finaliza în 9 decembrie.

În scopul promovării campaniei de informare, Direcția Informare și Relații Publice a realizat un spot tv, un spot radio afișe și fluturași inscripționate cu mesajul campaniei.

În județul Alba vor fi distribuite, de către lucrătorii din subordine MAI, un număr de 900 de afișe și 8.000 de fluturași.

Structurile MAI vor organiza până la sfârșitul campaniei întâlniri cu cetățenii, atât din mediul urban, cât și din mediul rural, pe care îi vor informa cu privire la mita electorală. Aceștia vor afla că atât cei care dau cât și cei care primesc diferite produse considerate mită, cum ar fi alimente, băuturi, tutun, bani etc., vor fi drastic sancționați. De asemenea, se vor sancționa adunările cu electoratul vor fi sancționate, dacă nu se vor declara din timp.

Tot în cadrul campanei vor fi lipite afișe cu sloganul acesteia, în locurile cu grad mare de vizibilitate și în incita secțiilor de votare.

Pentru ca alegerile din 9 decembrie să se desfășoare corect și echilibrat, în județul Alba, au fost angrenați aproape 900 de lucrători MAI, care se vor ocupa de siguranța celor 439 de secții de votare. Dintre aceștia peste 434 sunt polițiști, 244 jandarmi și 200 de lucrătorii pentru situații de urgență.

Pentru menținerea ordinii publice vor fi angrenate, în Alba, 271 efective ale MAI, din care 226 de polițiști și 45 de jandarmi.

Totodată, au fost luate măsuri privind pregătirea specifică a efectivelor în ceea ce privește însușirea actelor normative specifice legislației electorale.

Cetățenii sunt rugați să sesizeze orice incident cu caracter electoral pentru a putea fi soluționat în cel mai scurt timp.

YouTube video

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax