Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Tulburarea ordinii și liniștii publice ar putea fi pedepsită cu închisoare. Proiect al MAI împotriva scandalagiilor

Publicat

politistiTulburarea ordinii și liniștii publice ar putea fi pedepsită cu închisoarea de la 1 la 5 ani, potrivit unei propuneri de modificare a Codului penal, transmisă joi de Ministerul Afacerilor Interne (MAI) către Ministerul Justiției. Actualul Cod penal prevede că fapta de tulburare a ordinii și liniștii publice se pedepsește cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă. În practică, până acum, în majoritatea covârșitoare a cazurilor, scandalagii au scăpat doar cu amenzi.

Pedeapsa propusă creează premisele necesare descurajării elementelor turbulente și creșterii încrederii în autoritatea și fermitatea organelor statului. (…) Ca urmare, propunem modificarea articolului 371 — Tulburarea ordinii și liniștii publice, astfel: ‘fapta persoanei care, în public, prin violențe comise împotriva persoanelor sau bunurilor ori prin amenințări sau atingeri grave aduse demnității persoanelor, tulbură ordinea și liniștea publică se pedepsește cu închisoare de la 1 la 5 ani‘”, se arată într-un document publicat pe site-ul MAI.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax