Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Tulpina britanică a coronavirusului se răspândeşte rapid în România. Cazuri noi depistate. Printre județe se află Cluj și Mureș

Publicat

Alte 27 de cazuri noi cu tulpina din Marea Britanie au apărut în România. Cazurile cu noua tulpină sunt predominante în București, dar, potrivit Ministerului Sănătății cazuri noi au apărut și în județele Cluj, Mureș, Vâlcea, Ilfov, Timiș, Caraș-Severin și Galați .

Reprezentanții Ministerului Sănătății anunță noi rezultate în cadrul studiului de secvențiere a genomului virsului SARS-CoV2.

Astfel, din probele analizate au rezultat 27 de cazuri noi cu tulpina din Marea Britanie. Sunt 17 cazuri în municipiul București, câte două cazuri în județele Ilfov, Cluj, Vâlcea și câte un caz în județele Timiș, Caraș-Severin, Galați și Mureș.

Specialiștii atrag atenția că este nevoie de o monitorizare atentă a evoluției noii tulpini, dinamica evidențiată fiind o alertă în ceea ce privește relaxarea măsurilor de siguranță, iar în continuare, cea mai bună soluție pentru oprirea răspândirii virusului este vaccinarea împotriva COVID-19. Noua formă a virusului ar putea deveni dominantă în următoarea perioadă, mai susțin specialiștii.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax