Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Tumoră de 15 kilograme, extirpată cu succes la Spitalul Județean de Urgență Alba Iulia. Intervenție chirurgicală rar întâlnită

Publicat

O intervenție chirurgicală rar întâlnită în practica medicală a fost derulată luni, 26 august, la Spitalul Județean de Urgență Alba Iulia. Cadrele medicale au salvat viața unei paciente, în vârstă de 60 de ani, care avea o tumoră genitală de mari dimensiuni.

Tumora era de 15 kilograme, de tip bordeline.

Intervenția chirurgicală a fost una complexă. A fost efectuată de către dr. Cristian Țibea, șeful secției de Obstetrică-Ginecologie, cu sprijinul medicului anestezist Mihaela Dimache. Medicii anesteziști au un rol extrem de important în efectuarea fiecărei intervenții chirurgicale, transmit reprezentanții spitalului.

Pacienta prezintă o evoluție bună postoperatorie și are un prognostic favorabil. Aceasta rămâne internată în spital, sub supraveghere medicală, pentru a se recupera mai repede și pentru a reduce riscurile postoperatorii.

Operația a fost una dificilă și a implicat o serie de provocări având în vedere dimensiunile mari, rar întâlnite, ale acestei formațiuni tumorale.

”Recomandăm tuturor pacienților să acorde o atenție mare stării lor de sănătate, să efectueze consultații medicale periodice, preventive, conform indicațiilor medicilor de familie și să se prezinte la medic de la primele simptome ale unor afecțiuni medicale. Prevenția și tratamentul la timp pot salva vieți și pot oferi șansa unei recuperări rapide și complete. Sănătatea este cea mai de preț comoară pe care o avem, iar grija față de aceasta trebuie să fie o prioritate constantă în viața fiecăruia dintre noi”, precizează reprezentanții spitalului.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate