Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Tunelurile de pe viitoarea autostradă Sibiu – Pitești, o provocare tehnică. Construcția lor ar putea dura mai mult de doi ani!

Publicat

tunel Tunelurile de pe Autostrada Sibiu – Pitești, așa cum rezultă din proiectul actual, reprezintă o provocare tehnică pentru constructorul care le va executa. În ritmul în care s-a lucrat până acum în România (de exemplu viteza de înaintare la metroul bucureștean), se pare că va fi nevoie de mai bine de doi ani, doar pentru săparea acestor tuneluri. Un motiv în plus pentru care putem spune că va dura foarte mult până când vom putea merge la București pe autostradă, în mod civilizat.

Ministerul Transporturilor a stabilit traseul pentru viitoarea autostradă Sibiu-Piteşti, care porneşte de la capătul autostrăzii Bucureşti-Piteşti şi continuă către Curtea de Argeş, urmând apoi localităţile Tigveni şi Văleni. În această zonă vor fi săpate două tuneluri, de 500, respectiv 700 de metri lungime per sens, pentru a străpunge Valea Oltului, la Călimăneşti. Traseul Autostrăzii Sibiu-Piteşti va urma apoi o succesiune de tuneluri de 600, 1.150, 1.400, 250, 250, 650 şi 2.800 de metri.

Acestea ar putea fi gata într-o perioadă puţin mai scurtă de doi ani, astfel încât întreaga lungime cumulată a tunelurilor de pe Sibiu-Piteşti să fie executată în doi ani şi câteva luni.

De cealaltă parte, Autostrada Comarnic-Braşov va avea o lungime de 60 km, din care 53,2 km de autostradă propriu-zisă şi aproximativ 7 km de legături (tot în regim de autostradă) spre localităţile pe lîngă care trece, respectiv Sinaia, Buşteni, Predeal şi Rîşnov.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax