Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Părinții care se întorc la muncă mai devreme de 6 luni din concediul de creștere a copilului primesc mai mulți bani de la stat

Publicat

Părinții care sunt în concediu de creștere a copilului și aleg să se întoarcă la serviciu înainte de șase luni vor primi mai mulți bani de la stat, a anunțat joi  ministrul Muncii, Raluca Turcan. Potrivit acesteia, stimulentul de inserție va crește de la 650 de lei la 1.500 de lei.

„Al doilea proiect de OUG se referă la creșterea stimulentului de reinserție pentru părintele care optează să se reîntoarcă la muncă înainte de 6 luni, în condițiile în care acesta se afla în concendiu pentru creșterea copiilor.

Este o măsură care crește veniturile părinților, care scade riscurile deprofesionalizării părintelui. Asigură de asemenea o forță de muncă necesară angajatorilor care erau în situația de a fi privați de sprijinul unui angajat care opta să stea doi ani de zile sau trei ani pentru copilul cu dizabilități în concediu de creștere a copilului. Este o măsură care aduce un plus financiar substanțial la bugetul statului.

Stimulentul de inserție ajunge la 1.500 de lei, de la 650 de lei cât se află în momentul de față.

Este o sumă consistentă prin care părintele care optează să se întoarcă la muncă poate să apeleze la servicii specializate pentru supravegherea și îngrijirea copilului”, a transmis joi ministrul Muncii, Raluca Turcan.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate