Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Turism cu restricții în Grecia. Recepția clienților în aer liber, acces limitat la piscine și la masă. Planurile autorităților

Publicat

Autoritățile din Grecia pregătesc reguli stricte pentru redeschiderea hotelurilor în acest sezon turistic. Fiecare unitate turistică va treubui să-şi stabilească propriul protocol pe baza directivelor generale ale ministerului turismului elen.

În „Protocolul Unităţilor Turistice” din Grecia, promovat de Ministerul Turismului din această țară, sunt planuri de acţiuni privind serviciile de recepţie, curățenie, servirea mesei, funcţionarea piscinelor şi transport clienți, potrivit g4media.ro.

La recepția clienților se recomandă amplasarea unui panou de plexiglas (pentru unitățile de cazare cu peste 60 de paturi) și a marcajelor pe pardoseală la distanţă de doi metri pentru clienți.

De asemenea, la check-in, se propune utilizarea unor aparate portabile sau terminale POS într-un punct din apropierea locului în care stă clientul sau chiar check-in în aer liber. Nu va fi permis accesul celor care nu sunt cazați.

În ceea ce privește serviciul de curățenie, măsurile avute în vedere sunt „reducerea frecvenţei de curăţare a camerei pe durata sejurului (pentru evitarea contactului angajaţilor de la curăţenie cu un posibil caz de coronavirus şi transmiterea mai departe a virusului)”, „renunţarea la schimbarea zilnică a lenjeriei şi a prosoapelor, care se va realiza doar la cererea clientului”, dar şi eliminarea tuturor obiectelor decorative de folosinţă comună (perne, meniuri, reviste etc.), precum şi a aparatelor de cafea, a fierbătoarelor şi a tuturor produselor din minibar.

Telecomenzile TV/aer condiționat vor fi acoperite cu huse de unică folosință, iar suprafeţele textile (de ex. tapiţeria mobilierului) vor fi curăţate cu aparat cu aburi (temperatură 70°C). Unitățile de cazare vor asigura dezinfectanţi/aparat pentru dezinfecţie în fiecare cameră, iar personalul de curăţenie va utiliza măști de protecție, mănuşi şi halate impermeabile de unică folosinţă.

Va fi ținută evidența turiștilor și angajaților unităţilor turistice, în eventualitatea unui caz de Covid-19 ce ar putea fi depistat ulterior.

În restaurante vor fi spălate intensiv feţele de masă şi tacâmurile sau vor fi utilizate cele de unică folosință, iar alimentele vor fi ambalate în porţii individuale, acolo unde este posibil.

Orarul de funcționare a restaurantelor din unitățile de cazare va fi prelungit, clienții vor veni la masă în serii, se recomandă evitarea servirii tip bufet, iar mesele vor fi dispuse cu scaune la o distanță de cel puțin 1,5 metri.

Hotelurile vor încuraja folosirea room service-ului fără o taxare suplimentară, iar în ceea ce privește funcționarea locurilor de joacă, aceasta ar urma să fie suspendată, după caz sau limitat accesul.

La piscine, șezlongurile vor fi amplasate la cel puțin doi metri distanță (pentru persoane cazate în camera diferite), acestea vor fi dezinfectate și acoperite cu prosoape / material textl ce acoperă integral suprafața. În apa din piscine se va asigura acces limitat astfel încât să fie o persoană / 2,5 metri cubi de suprafaţă de apă iar în bazinele de înot închise vor fi 2 persoane la 20 de metri pătraţi.

Măsuri speciale vor fi și la transportul turiștilor cu microbuzul (un pasager și șoferul în mijloacele de transport de până la 5 locuri; doi pasageri în cele cu 6-7 locuri etc; excepție: părinți cu copii minori). Va fi obligatorie purtarea măștilor de protecție.

sursă: g4media.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax