Connect with us
Publicitate

CÂMPENI

”Turism de masă” la Câmpeni în ziua alegerilor. 18 la sută din voturi s-au înregistrat pe liste suplimentare

Publicat

sectii vot 1

O situație mai puțin obișnuită a fost înregistrată la alegerile prezidențiale, în Câmpeni, cel mai important oraș din Apuseni, acolo unde ”bătălia” s-a dat până la ultimele zeci de voturi. Klaus Iohannis a obținut 2.061 de voturi (50.35 %), iar Viorica Dăncilă 2.032 (49.64 %). O diferență doar de 29 de voturi. Este observat numărul mare de voturi pe listele suplimentare.

La Cîmpeni, prezența la vot a fost de 66,27%, potrivit datelor BEC. Este cea mai mare din județ, în mediul urban și cu 11% mai mare față de primul tur. Au votat 4.163 de alegători, dintre care 3.326 pe liste permanente, 764 pe liste suplimentare și 73 cu urna mobilă.

Potrivit adevărul.ro, fără a fi staţiune turistică, orașul Câmpeni a înregistrat numărul ”record” de 764 de votanţi pe listele electorale suplimentare. Persoanele care au votat pe listele suplimentare în cele 9 secţii din oraşul Câmpeni reprezintă un procent de 18,35%. Cele mai multe voturi pe lista suplimentară s-au înregistrat în secţia nr. 123 deschisă la sediul Primăriei Câmpeni – 258 de alegători şi la secţia nr. 124 deschisă la Şcoala Gimnazială – 140 de alegători.

Comparativ, primul tur al alegerilor prezidențiale la Câmpeni a fost unul mai relaxat pentru PNL. Atunci, Iohannis a obținut cu aproape 200 de voturi mai mult decât Viorica Dăncilă, iar Dan Barna și Mircea Diaconu au luat împreună aproape 700 de voturi.

În 10 noiembrie, votaseră pe liste suplimentare la Cîmpeni 353 de persoane (10,24%). În secțiile 123 și 124 au votat acum două săptămâni, pe liste suplimentare, 84 de persoane, respectiv 95. Duminică, numărul acestora s-a dublat.

Potrivit sursei citate, toate aceste date statistice indică faptul că la Câmpeni a existat în turul doi un efort ”concertat” de mobilizare la vot a unor persoane din afara oraşului. Administraţia PSD ar fi dorit să dea un semnal în perspectiva alegerilor locale din 2020, după eşecurile de la alegerile europarlamentare şi din primul tur al prezidenţialelor.

În tot județul Alba, media voturilor de pe listele suplimentare este de doar 10%.

surse: adevărul.ro, prezenta.bec.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax