Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Turist de 63 de ani din Ponor, Alba, salvat cu elicopterul SMURD, din Munţii Făgăraş. Atac cerebral la peste 1.600 de metri altitudine

Publicat

Smurd Helicopter Un bărbat de 63 de ani din satul Ponor a fost transportat cu elicopterul SMURD la spitalul din Târgu Mureş după ce i s-a făcut rău în timp ce se afla în drumeţie, în Munţii Făgăraş. Pentru salvarea acestuia au intervenit iniţial echipaje de jandarmi montani şi Salvamont.

Turistul se afla împreună cu cei doi băieţi ai săi, gemeni, în vârstă de aproximativ 30 de ani, într-o excursie în Masivul Făgăraş, iar, luni seara, i s-a făcut rău, familia cerând ajutor la Serviciul Salvamont, care a apelat 112. Echipaje de jandarmi montani de la Sâmbăta de Sus şi salvamontişti din Victoria au pornit spre locul de campare şi au ajuns la locaţie imediat după miezul nopţii.

I-au acordat primele îngrijiri medicale, din primele informaţii acesta suferind un atac cerebral. Marţi dimineaţa, a fost cerută asistenţa echipajului de elicopter SMURD de la Târgu Mureş. Bărbatul a fost transportat la un spital din oraş, în stare conştientă.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Jandarmi Judeţean (IJJ) Braşov, Ciprian Aldea, a declarat pentru Alba24.ro că apelul la 112 a fost înregistrat la ora 19.40, fiind format un echipaj mixt din patru jandarmi montani de la Sâmbăta de Sus şi doi salvamontişti din Victoria. Aceştia au urmat traseul indicat de cei doi fii ai bărbatului şi au ajuns la locaţia indicată la ora 00.07.

Grupul de turişti se afla la o altitudine de 1.647 de metri, între Vârful Viştea Mare şi Vârful Moldoveanu, având echipament montan de protecţie.

Turistul de 63 de ani a fost transportat, marţi dimineaţa, după ora 8.00, într-o poieniţă, la o altitudine mai joasă şi a fost preluat de elicopterul SMURD, în jurul orei 8.55.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. dorinteodor

    sâmbătă, 13.09.2014 at 02:32

    cica: „… la o altitudine de 1.647 de metri, între Vârful Viştea Mare şi Vârful Moldoveanu,…”. dar intre vistea mare si moldoveanu inaltimea nu coboara sub 2500 metri.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax