Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Turist maghiar, rătăcit în munții Șureanu, salvat de un echipaj al jandarmilor montani şi Salvamont

Publicat

O excursie în munții Șureanu s-a transformat într-o adevărată aventură pentru un turist, sâmbătă seară. Este vorba despre un cetățean maghiar în vârstă de aproximativ 40 de ani, cazat la cabana Șureanu, care a încercat să străbată pădurea pentru a ajunge la o altă cabană din zona Cugir. În timp ce urma un traseu marcat cu indicatoare turistice, acesta a întâlnit o haită de câini de la o stână, care l-au deviat din drum și s-a rătăcit într-o zonă cu ceaţă densă şi ploaie.

În jurul orei 18.00, turistul a apelat numărul de urgență 112, pentru a cere ajutor. Un echipaj format din patru jandarmi montani și un salvamontist au pornit să îl găsească, însă pentru că acesta nu vorbea nici limba română, nici limba engleză, echipajul a avut dificultăți în a înțelege indicațiile date de turist.

Potrivit purtătorului de cuvânt al IJJ Alba, maior Cosmin Jurcoveţ, echipajul mixt de jandarmi montani şi Salvamont au reuşit să-l salveze pe turism după circa trei ore jumătate – patru ore de căutări. Din fericire, acesta nu a suferit leziuni și a fost transportat înapoi la cabana Şudreanu, în siguranță.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax