Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

UPDATE FOTO: Turistă accidentată la Piatra Secuiului. Salvamont Alba acționează pentru recuperarea acesteia de pe munte

Publicat

Un echipaj Salvamont Alba acționează, vineri seara, pentru salvarea unei turiste care s-a accidentat pe un traseu montan, la Piatra Secuiului, comuna Rimetea. A încercat să coboare ajutată de prietenii cu care era în drumeție, dar, din cauza distanței pe care o avea de parcurs, a fost cerut ajutorul salvatorilor.

Potrivit Salvamont Alba, apelul a fost primit în jurul orei 18.00.

”Salvatorii montani au fost alertați prin Dispeceratul National Salvamont, în legătură cu o tânără care, aflându-se într-o drumeție, împreună cu un grup de prieteni, pe Piatra Secuiului din comuna Rimetea, s-a accidentat la gleznă.

Aceasta a încercat să coboare ajutată de prieteni, însă din cauza durerilor și a distanței mari ce urmează să o parcurgă, au hotărât să solicite ajutorul echipei de salvatori montani”, a transmis Salvamont Alba.

Potrivit sursei citate, turista se afla în partea superioară a traseului ”cruce albastră”.

”Luând în calcul și faptul că se lasă întunericul, salvatorii montani au decis ca accesul spre persoana accidentată să se efectueze de sus în jos, pentru a ajunge astfel mai repede și a preveni și o eventuală intrare în hipotermie a tinerei accidentate. S-a luat în calcul faptul că, odată cu lăsarea întunericului, temperatura scade mult și repede”, mai precizează salvatorii.

UPDATE, ora 22.57: Potrivit Salvamont Alba, tânăra a fost preluată și transportată în siguranță de echipajul de intervenție. Acțiunea s-a derulat în condiții de întuneric și temperatură scăzută.

foto: Salvamont

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax