Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

UPDATE: Turişti BLOCAŢI în zăpadă, cu un autoturism, pe Transalpina. Jandarmii montani din Alba au intervenit pentru salvarea acestora

Publicat

transalpina iarna Un echipaj de jandarmi montani de la Şugag, judeţul Alba a fost chemat să intervină pentru salvarea a doi turişti rămaşi blocaţi în zăpadă, pe Transalpina. Aceştia au sunat la 112 şi au anunţat că nu  mai pot continua drumul cu autoturismul, în zona Tărtărău.

UPDATE: Este vorba despre doi tineri, o fată de 23 de ani şi un tânăr de 24 de ani, veniţi din Italia. Cei doi se aflau într-o maşină închiriată din Cluj şi intenţionau să ajungă la Craiova. Au motivat că s-au rătăcit pentru că au urmat indicaţiile prin GPS, care le indica acel drum. Au fost salvaţi de jandarmi în jurul orei 21.00, însă tânărului i-a fost suspendat permisul pe 60 de zile şi a primit amendă de 630 de lei, pentru intrarea pe un drum închis circulaţiei publice.

Apelul la 112 a fost înregistrat la ora 19.20, iar spre locaţia indicată au plecat jandarmii montani, însă au de parcurs circa 50 de kilometri. Turiştii, două persoane, se află într-un autoturism Ford înmatriculat în Cluj, iar în zona respectivă zăpada măsoară aproximativ 40 de cm pe carosabil.

Pasul Tărtărău se află la o altitudine de 1670 de metri, aproape de Obârşia Lotrului, cu acces dinspre Sebeş, Voineasa – Râmnicu Vâlcea şi Petroşani.

Reamintim că DN67 C Transalpina este închisă din noiembrie, pe sectorul Curpăt (judeţul Alba) – Obârşia Lotrului – Rânca, adică tronsonul cel mai spectaculos şi la cea mai mare altitudine.

Cei care se aveturează şi nu respectă restricţiile de circulaţie riscă, pe lângă eventuale accidente şi sancţiuni de la Poliţie şi Jandarmi.

Potrivit art. 101 al. 3 pct. b din OUG 195/2002 „nerespectarea interdicţiei temporare de circulaţie instituite pe un anumit segment de drum public, reprezintă contravenție şi se sancţionează cu amendă cuprinsă între 6 şi 8 puncte amendă (între 510 şi 680 lei) iar ca măsură complementară, permisul de conducere este suspendat pentru o perioadă de 60 de zile”.

Precizăm că din noiembrie DN67C-Transalpina, pe traseul dinspre Sebeş este închis circulaţiei publice rutiere, de la kilometrul 69, zona Curpăt – Tărtărău, din cauza zăpezii, iar utilajele nu acţionează în această zonă. Va fi redeschis în această primăvară, în funcţie de condiţiile meteo.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax