Contacteaza-ne si pe
Publicitate

EVENIMENT

Turiști din Alba Iulia, blocați toată noaptea pe o autostradă în Bulgaria. Autocarul cu care se întorceau din Grecia s-a stricat

Publicat


Mai mulți turiști din Alba Iulia au rămas, sâmbătă noapte, pe o autostradă din Bulgaria, după ce autocarul cu care se întorceau din vacanța din Grecia, s-a defectat.

Oamenii se întorceau din stațiunea grecească Paralia Katerini și ajunseseră în Bulgaria când autocarul lor nu a mai funcționat din cauza unor probleme la partea electrică. Aceștia au fost nevoiți să aștepte, toată noaptea, pe banda de urgență a unei autostrăzi bulgărești, sosirea unui alt autocar. Agenția de turism prin care a fost contractată excursia se numește Nord Travel și este din Cluj Napoca.

UPDATE: Turiștii au fost preluați abia azi dimineață după ora 7:30, de un autocar trimis de la Sofia, care îi va duce la București.

A fost o noapte de coșmar pentru ei, petrecută pe banda de urgență a unei autostrăzi din Bulgaria, cu rezervele de apă pe terminate, fără mâncare și în nesiguranță.

”Suntem obosiți și supărați. În două ore trebuia sa fim acasă” ne-a trasmis Cristina C, una dintre persoanele care a stat peste zece ore pe autostradă.

”Ne-au mințit toată noaptea ca vine un autocar și ne va duce în PECO pentru siguranța noastră”- ne-a scris o altă persoană aflată în autocar. ”Acum suntem pe un autocar care a fost trimis din Sofia sa ne ducă în București. Aseară și ghidul și șoferii au fost depășiți de situație.”

Știrea inițială:

Mai mulți turiști din Alba Iulia au rămas, sâmbătă noaptea, pe o autostradă din Bulgaria, după ce autocarul cu care se întorceau din vacanța din Grecia, s-a defectat.

Oamenii se întorceau din stațiunea grecească Paralia Katerini și ajunseseră în Bulgaria când autocarul lor nu a mai funcționat din cauza unor probleme la partea electrică. Aceștia au fost nevoiți să aștepte pe banda de urgență a unei autostrăzi bulgărești, sosirea unui alt autocar.

Aproape de miezul nopții, o cititoare Alba24 ne-a transmis că oamenii așteptau deja de 4 ore, iar șansele de a fi preluați prea curând erau foarte mici.

”Venim din Paralia Katerini, autocarul de la agenția Nord Travel s-a stricat pe autostradă în Bulgaria. E ora 12 noaptea, stăm de 4 ore și nu se știe cât vom mai sta.

Suntem 45 de persoane. Soluția găsită de reprezentanții agenției a fost să se preia 20 de persoane din autocar și să fie mutate în altul, în special persoane din București și Cluj Napoca, deoarece autocarul care are locurile libere are ruta București-Brașov-Târgu Mureș-Cluj Napoca.

Ni s-a comunicat că dacă vrem să mergem așa, ne descurcăm singuri din Târgu Mureș sau Cluj Napoca spre Alba Iulia. Altă varianta este să așteptăm să vină alt autocar din București, cine știe când. Nu au în calcul tractare auto și service, au spus ca vor să ajungem în țară.

Biletul pe care l-am cumparat este pe ruta Alba Iulia-Paralia Katerini și retur. Acum stăm pe banda de urgență, se pare ca defecțiunea este electrică și nu se poate remedia” ne-a transmis Cristina C., o cititoare a ziarului Alba24.ro.

Foto: Petre Câmpean


Vezi cele mai interesante video Alba24.ro


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

ACTUALITATE

TOP cele mai GRELE întrebări de la EXAMENUL AUTO. Ai mai lua permisul dacă ai da astăzi testul?

Publicat

sofer volan

Testul auto a devenit, în ultimii ani, din ce în ce mai greu pentru românii care vor să devină şoferi. Proba teoretică a examenului pentru permis dă mari bătăi de cap candidaţilor. Testul constă într-un chestionar cu 26 de întrebări grilă cu variante multiple de răspuns. Pentru a promova acest examen trebuie să acumulaţi minim […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

Vechea gardă a PSD: Miron Mitrea, unul dintre sfătuitorii de taină ai Vioricăi Dăncilă în campania pentru prezidențiale

Publicat

Vechea gardă a PSD pare a dori o reîntoarcere în politică, fie și neoficială și se apropie de actuala conducere a partidului. Jurnaliștii de la G4Media.ro remarcă o prezență surpriză în echipa de campanie pentru alegerile prezidențiale a Vioricăi Dăncilă. Este vorba despre Miron Mitrea, fost ministru PSD al Transporturilor și coordonator al mai multor campanii electorale […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

ORA de IARNĂ 2019: Când se schimbă ora și care este cea mai lungă zi din an. Ceasurile se dau înapoi

Publicat

Ora de iarnă se aplică în fiecare an, în ultima noapte de sâmbătă spre duminică din luna octombrie. În anul 2019, trecerea la ora de iarnă va avea loc în noaptea de 26 spre 27 octombrie. În noaptea de 26 octombrie spre 27 octombrie 2019 (sâmbătă spre duminică), ora 4.00 devine ora 3.00. Trecerea la […]

Citește mai departe
Publicitate

ECONOMIE

VINERI începe Târgul Apulum Agraria 2019 la Alba Iulia. Legume și fructe de sezon, concursuri și demonstrații culinare. PROGRAM

Publicat

Vineri de la ora 11.00 începe ediția 2019 a evenimentului toamnei la Alba Iulia – Târgul Apulum Agraria. Acesta reunește fermieri, producători, specialiști din domeniul agricol, furnizori de mașini-unelte din județ și regiune. Târgul, ajuns la cea de-a XXVIII-a ediţie, se desfășoară în spaţiul expoziţional din zona Bazinului Olimpic din Alba Iulia, până duminică inclusiv. […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate