Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Turiști din Cluj și Oradea, blocați în Munții Trascău. Salvamontiștii din județul Alba au intervenit pentru găsirea lor

Publicat

salvamontistiSalvamont Alba a intervenit de două ori în acest weekend, de ambele dăți în Munții Trascău. Prima intervenție a avut loc sâmbătă după masă după ce un turist din Cluj Napoca, în vârstă de 49 de ani, a plecat în drumeție prin Cheile Întregaldelor și s-a abătut de la traseu, intrând într-o zonă foarte accidentată. Bărbatul a suferit un traumatism la genunchiul stâng și nu s-a mai putut deplasa, motiv pentru care a apelat serviciul de urgență 112.

”Zona este deosebit de greu accesibilă, stâncoasă, cu pante foarte abrupte, motiv pentru care a fost solicitat un echipaj de la Salvamont Alba și cu unul de la SMURD Alba. A fost găsit după aproximativ o oră și jumătate de la primirea alarmei, i-a fost acordat primul ajutor și fost coborât cu coarda, pe targă, până la drumul de acces, la întâlnire cu echipajul SMURD” a declarat șeful Salvamont Alba, Lucian Forda.

O a doua intervenție a Salvamont Alba a avut loc duminică dimineață când unui turist din Oradea, în vârstă de 47 de ani, i s-a făcut rău pe un traseu turistic de pe Piatra Secuiului. Acesta a plecat la drum pe o vreme caniculară, cu toate că știa că are probleme de sănătate.

Bărbatului i s-a făcut rău și nu a mai putut să se întoarcă, fiind solicitat din nou Serviciul Salvamont Alba. În cele din urmă, turistul și-a revenit și a fost ajutat să coboare.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax