Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Turişti din Sebeş, înzăpeziţi în Munţii Şureanu. A fost nevoie de intervenţia jandarmilor montani pentru salvarea acestora

Publicat

Un grup de turişti care şi-au petrecut Crăciunul în Munţii Şureanu au avut nevoie de sprijinul jandarmilor montani pentru a se întoarce acasă, după ce microbuzul în care se aflau a rămas înzăpezit în Luncile Prigoanei. Oamenii legii au fost nevoiţi să confecţioneze un pod de lemn, pe care l-au introdus sub autovehicul, pentru a-l debloca.

Potrivit jandarmilor, cei 6 adulţi (trei femei şi trei bărbaţi) şi 2 copii, se întorceau de la Domeniul Schiabil Şureanu şi se îndreptau spre localitatea de domiciliu. Necunoscând zona, la o intersecţie au urmat un drum folosit doar de utilajele forestiere, iar în Luncile Prigoanei microbuzul în care erau îmbarcaţi a rămas imobilizat în zăpadă.

După mai multe încercări eşuate de a degaja autovehiculul, în jurul orei 15.30, conducătorul grupului a semnalat incidentul la 112 şi a solicitat ajutor. Spre cei aflaţi în impas a fost direcţionat un echipaj format din trei jandarmi montani care a ajuns, după numai 35 de minute, în locul indicat în apelul telefonic.

Sub îndrumarea şi cu ajutorul jandarmilor montani, pasagerii microbuzului au confecţionat un pod din lemn pe care l-au introdus sub vehicul şi, tractaţi fiind de maşina jandarmeriei, au reuşit, în jurul orei 18.00, deblocarea acestuia şi continuarea drumului spre casă.

„Pentru prevenirea reapariţiei unor astfel de situaţii reamintim turiştilor ca, înainte de a urma trasee montane, să solicite jandarmilor montani, salvamontiştilor sau localnicilor informaţii suplimentare asupra itinerariului ales (dacă este marcat, dacă este accesibil, dacă prezintă porţiuni periculoase etc.), situaţiei întreţinerii marcajelor turistice şi rutiere şi gradului de acoperire a zonei de către reţeaua de telefonie mobilă”, atenţionează Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Alba.

Foto: arhivă

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax