Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Turişti înzăpeziţi pe Transalpina: O familie a rămas blocată cu maşina în munţi, pe DN67C. Jandarmii montani, chemaţi să intervină

Publicat

O familie care a ieşit în weekend în Munţii Sebeşului din judeţul Alba a rămas înzăpezită pe Transalpina, duminică, după ce au intrat cu maşina pe sectorul de drum închis în această perioadă. Turiştii blocaţi pe munte au sunat la 112, iar jandarmii montani au intervenit pentru a-i ajuta să se întoarcă. Cei doi soţi şi fiica lor de 12 ani s-au împotmolit în zăpadă cu autoturismul cu care circulau, în zona Tărtărău, comuna Şugag.

Aceştia se deplasau cu un autoturism Dacia Sandero înmatriculat în Cluj şi neechipat pentru drum de munte. Au rămas blocaţi pe un sector de drum închis, pe Transalpina, acoperit cu zăpadă frământată, de aproximativ 15 cm.

Contactat de Alba 24, purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Alba, maior Cosmin Jurcoveţ a precizat că în urma apelului la 112 înregistrat în jurul orei 13.15, un echipaj de jandarmi montani au coborât de la punctul de lucru de pe Domeniul Schiabil Şureanu şi au ajuns, pe DN67C, în zona în care turiştii aveau nevoie de ajutor, în jurul orei 14.00.

Forţele de intervenţie acţionează pentru a scoate din zăpadă maşina turiştilor şi îi vor însoţi înapoi, spre Oaşa. Cel mai probabil, şoferul, un tânăr în vârstă de 30 de ani, care nu a respectat restricţia de acces pe sector de drum închis temporar, pe Transalpina, va avea de suportat sancţiuni din partea poliţiei rutiere.

Pasul Tărtărău se află la o altitudine de 1670 de metri, aproape de Obârşia Lotrului, cu acces dinspre Sebeş, Voineasa – Râmnicu Vâlcea şi Petroşani.

Reamintim că trei şoferi care au intrat şi ei, la începutul acestui an, pe sectorul de drum închis de pe Transalpina, s-au ales cu permisele suspendate pe 60 de zile, după ce au rămas înzăpeziţi tot în zona Tărtărău.

Potrivit art. 101 al. 3 pct. b din OUG 195/2002 „nerespectarea interdicţiei temporare de circulaţie instituite pe un anumit segment de drum public, reprezintă contravenție şi se sancţionează cu amendă cuprinsă între 6 şi 8 puncte amendă (între 510 şi 680 lei) iar ca măsură complementară, permisul de conducere este suspendat pentru o perioadă de 60 de zile”.

Precizăm că din 15 noiembrie DN67C-Transalpina, pe traseul dinspre Sebeş este închis circulaţiei publice rutiere, de la kilometrul 69, zona Curpăt – Tărtărău, din cauza zăpezii, iar utilajele nu acţionează în această zonă. Va fi redeschis în această primăvară, în funcţie de condiţiile meteo.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Catalin

    duminică, 23.03.2014 at 23:45

    Conform legislatiei, Transalpina este inchisa doar pana in 15 martie. De asemenea, masini cu numere de Alba, deci… din zona, au urcat in fata noastra. In aceeasi situatie s-au gasit inca 7 masini, dar noi am vazut ca ne-am impotmolit si am apelat serviciul 112. Recunosc, a fost vina mea ca am facut ceea ce au facut si ceilalti. Peste 10 masini au urcat inaintea noastra. Chiar si celebrul tip care a mers cu masina pe partie a fost prins, dar … surprinzator, despre el … nimic in articol. Noi ne bucuram ca am scapat cu bine si le multumim jandarmilor montani pentru ajutor. Legea este pentru toti, asa cum ar trebui sa fie si sanctiunile pt. aceeasi greseala. Dreptatea nu are plural.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax