Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Turiști recuperați de salvamonțiști de pe Masivul Bedeleu. S-au aventurat la drum într-o zonă deosebit de periculoasă

Publicat

salvamont

Salvamontiștii din Alba au fost solicitați să intervină, duminică seara, pentru recuperarea unor turiști pierduți în timpul unei drumeții pe Masivul Bedeleu. Tinerii de naționalitate ungară s-au aventurat la drum într-o zonă deosebit de periculoasă și fără a avea experiența munților, iar, după lăsarea serii, și-au dat seama că nu mai știu să se întoarcă.

Turiștii, doi tineri în vârstă de 23 și 25 de ani din Satu Mare și Sfântu Gheorghe, se aflau în tabără la Sălciua, iar, profitând de ziua de duminică, s-au aventurat într-o drumeție care le-ar fi putut fi fatală. Fără experiență, echipament sau apă și mâncare, aceștia au pornit la pas pe Masivul Bedeleu, iar, după apusul soarelui, și-au dat seama că s-au rătăcit. Salvamontiștii au fost anunțați printr-un apel de urgență în jurul orei 22.00, dar găsirea turiștilor s-a dovedit dificilă, deoarece cei doi nu au putut preciza cu exactitate  locația unde se aflau, după ce s-au abătut de pe traseele turistice semnalizate.

Echipajele Salvamont Alba au fost nevoite să ghideze după poziția carului mare, în raport cu luminile de la cel mai apropiat sat pentru a-și da cu presupusul despre unde anume s-ar fi putut afla turiștii. Prima indicație pe care tinerii au primit-o a fost să nu se miște din loc pentru că, din cauza zonei periculoase, exista riscul ca aceștia să cadă în prăpastie.

Intervenția a durat mai multe ore, dar, în jurul orei 3.00, savamontiștii i-au identificat pe turiști. Aceștia se aflau în stare bună, însă prezentau urme de deshidratare și erau la un pas de a intra în panică. Tinerii au fost transportați înapoi în zona de camping din Sălciua, unde erau cazați.

Salvamontiștii reamintesc pe această cale turiștilor care intenționează să se aventureze în drumeții pe munte să aibă întotdeauna echipajul corespunzător, precum și alimente și apă și să aleagă doar rutele turistice semnalizate ca atare.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax