Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Turiștii cazați în hoteluri vor putea mânca în restaurantele din interiorul unităților și în județele cu multe cazuri COVID

Publicat

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a anunțat vineri că turiştii cazaţi în hoteluri vor putea mânca în restaurantele din interiorul unităților de cazare chiar și în județele în care sunt multe cazuri de COVID-19.

Reamintim că noile reglementări prevăd redeschiderea restaurantelor și cafenelelor în interior, doar în județele în care nu se depășește rata de infectare de 1,5 la mia de locuitori.

Vezi și OFICIAL: Se REDESCHID restaurantele, teatrele, rămân închise cluburile și barurile. În ce CONDIȚII mergem la film sau la teatru

Potrivit ministrului, cei cazaţi în hoteluri pot mânca în restaurantele din interior indiferent dacă respectiva unitate de cazare este sau nu amplasată într-o zonă cu o rată mare de infectare.

Cea mai recentă evaluare a autorităţilor arată că existau 49 de localităţi cu rata de infectare peste 3, iar în aceste zone nu ar putea fi deschise restauratele; București și județele sau zone din Bihor, Bacău, Braşov , Vaslui, Iaşi, Prahova, Ilfov, a precizat Nelu Tătaru

O nouă evaluare în acest sens va fi făcută luni, iar aceasta va fi luată în considerare pentru redeschiderea restaurantelor din 1 septembrie.

Restaurantele şi cafenelele se redeschid în interior din 1 septembrie în judeţele unde incidenţa cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile este de maximum 1,5/1.000 de locuitori, a decis joi Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă.

sursă: hotnews.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate