Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Turneul continuă: Personajele istorice înviate de Muzeul Unirii ajung în acest week-end în alte trei localităţi din Alba

Publicat

Campania „Noi dăm viaţă istoriei”, demarată de Muzeul Naţional al Unirii din Alba Iulia continuă în perioada următoare şi aduce îndrăgitele personajele istorice mai aproape de locuitorii judeţului Alba. După ce, din luna iunie şi până în prezent, Regii României Mari, dacul, romanul, primarul Camil Velican şi omul pristoric, alături de alte personalităţii ale vremurilor, au ajuns în numeroase localităţi din Alba care găzduiesc expoziţii etnografice, în săptămânile următoar, gazdele caravanei vor fi Stremţ, Cricău şi Sîntimbru.

Originala campanie iniţiată de instituţia de cultură albaiuliană a avut un real sucuces în rândul celor dornici să participe la o lecţie de istorie oferită chiar de cei care au scris-o, iar reacţiile cetăţenilor i-au determinat pe organizatori să continue proiectul. În săptămânile care urmează, personajele vor ajunge la Stremţ, Sîntimbru şi Cricău, iar turneul se va relua apoi din septembrie.

Pe lângă poveştile personajelor, localnicii au primit şi fotografii şi broşuri redactate în limba română şi engleză. Alături de angajaţii Muzeului Unirii, treptat s-au alăturat şi numeroşi voluntari, dornici să devine măcar pentru câteva ore, prinţi sau prinţese.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. mariusrusu

    miercuri, 10.08.2011 at 13:37

    Sincere felicitări pentru tot ceea ce fac oamenii de la Muzeul Național al Unirii din Alba Iulia. Campania „Noi dăm viață istoriei” nu este singurul eveniment pe care cei de la MNUAI îl organizează din pasiune pentru istorie, ci se alătură unei serii lungi de asemenea demersuri pentru promovarea valorilor istorice ale României. Și ținând cont că mare parte din munca lor reprezintă voluntariat, nu am cu să nu apreciez la maxim truda și pasiunea pe care o investesc în aceste proiecte.

    Bravo!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax