Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Turnul de Apă, simbol al oraşului Cugir, a intrat în reparaţii

Publicat

Turnul de Apă din Cugir va fi restaurat complet. Lucrările la acest obiectiv istoric au început în urmă cu o săptămână.

La şedinţa extraordinară de luna aceasta a Consiliului Local Cugir, vicepreşedintele oraşului Rodica Florea a declarat că simbolul oraşului Cugir – Turnul de Apă – va fi amenajat şi restaurat, lucrările fiind demarate deja. Costul total al reparaţiilor se ridică la valoarea de 200.000 lei.

Turnul de Apă a rămas nefolosit din anul 1964. A fost construit de meşteri italieni, iar scopul său era de a regulariza apa adusă din canalul Waserlian – drumul de apă de la barajul ridicat în faţa apelor Râului Mic. Acest turn are 25 metri înălţime, apa având o cădere de 60 metri şi punea în mişcare paletele turbinelor ce asigurau curentul electric necesar fabricii din zonă şi totodată comunei de atunci.

Acesta este ridicat la poalele dealului Chicioara, la înălţimea barajului, pe fostele terenuri ale Fabricii de Fier înfinţată în 1803, care prelucra fierul brut produs la Călan.

Sorin Giurca

Gina Stanciu

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax