Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

TVA achitată la plata facturii, prin sistem bancar. Vezi detalii şi alte măsuri

Publicat

Primul-ministru Victor Ponta a declarat, luni, că Guvernul intenţionează să aplice unele măsuri fiscale. Printre acestea, este vorba despre plata TVA la încasarea facturii, cu condiţia ca plăţile să se facă prin sistemul bancar.

„În ultimele 60 de zile, am încercat să asigurăm și implementăm obligațiile asumate față de FMI și am reușit acest lucru. Încercăm să luăm măsuri de creștere a locurilor de muncă. Delegația FMI, BM și CE se va afla în România de după 29 iulie. Avem un sistem fiscal cu cota de 16% (n.r. – TVA)”, a declarat Victor Ponta.

Acesta a precizat că se va permite plata TVA la încasare, doar pentru plățile prin sistemul bancar, pentru firmele cu cifră de afaceri până la 500.000 de euro. De asemenea, TVA va fi deductibil la decontare pentru cei care accesează fonduri europene. Plafonul de deductibilitate va creşte de la 20% la 50%, pentru investiţiile în domeniul cercetării şi dezvoltării.

Măsura va fi discutată cu reprezentanţii FMI, care ar ajunge în România, după referendum.

O altă decizie ar fi eliminarea CAS pentru toți care angajează șomeri sub 25 de ani sau peste 55 de ani, pe timp de un an.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax