Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

TVA redus la 5% la achiziția lemnelor de foc și la transportul lor. Proiect votat în Camera Deputaților

Publicat

Vești bune pentru cetățenii care își încălzesc locuințele cu lemne. Camera Deputaţilor a aprobat marţi un proiect privind reducerea TVA de la 19% la 5% pentru lemnele de foc cumpărate de persoanele fizice. 

Cota redusă de TVA de 5% se aplică pentru livrările de lemn de foc, sub formă de trunchiuri, butuci, vreascuri, ramuri sau sub forme similare, care se încadrează la codurile NC 4401 11 00 şi 4401 12 00, realizate către persoane juridice sau alte entităţi, inclusiv şcoli, spitale, dispensare medicale şi unităţi de asistenţă socială.

Un alt proiect aprobat marți, vizând același domeniu, menţionează că TVA de 5% se aplică și asupra bazei de impozitare pentru următoarele livrări de bunuri şi prestări de servicii: livrarea de lemn de foc către persoanele fizice, sub formă de trunchiuri, butuci, vreascuri, ramuri sau sub forme similare, care se încadrează la codurile NC 4401 11 00 şi 4401 12 00.

În prezent, TVA pentru livrarea lemnelor de foc este 19%. Camera Deputaţilor este for decizional pentru cele două proiecte.

TVA redus la 5% la achiziția lemnelor de foc și la transportul lor.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax