Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

TVA redus la 5% pentru produsele destinate copiilor. Lege adoptată de Senat

Publicat

Modificări Cod Fiscal: O propunere legislativă de completare a Codului fiscal prin care TVA este redus la 5% pentru produsele destinate copiilor a fost adoptată luni de Senat.

Printre produsele pentru care TVA va fi diminuat, de la 1 ianuarie 2024, se numără alimentele pentru sugari, articole de îmbrăcăminte, accesorii de îmbrăcăminte şi încălţăminte, şerveţele, scutece pentru copii şi scaunele auto pentru copii şi cărucioarele, scaunele sau fotoliile rulante auto pentru peroanele cu handicap.

„Este un proiect la care ţin foarte mult. Este un proiect legat de tema natalităţii, de încurajarea familiilor tinere să facă copii, de a le asigura pârghii astfel încât să crească aceşti copii. Stimularea natalităţii reprezintă o prioritate.

Datele demografice din România sunt îngrijorătoare – până în 2050 există riscul de a avea o populaţie de 15 milioane, din care peste o treime pensionari. (…) În 2022, daţi-mi voie să citesc corect cifrele, s-au născut cei mai puţini copii din ultimii 134 de ani”, a atras atenţia preşedintele interimar al Senatului, Alina Gorghiu.

La proiectul iniţiat de Alina Gorghiu a subscris şi un grup de parlamentari preponderent PNL.

Propunerea legislativă va fi dezbătută de Camera Deputaţilor, for decizional în acest caz.

sursă: Agerpres

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax