Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

TVA scade de la 19% la 5% pentru pompele de căldură, panourile fotovoltaice și solare. Legea a fost promulgată

Publicat

Președintele Klaus Iohannis a promulgat joi legea prin care TVA scade de la 19% la 5% pentru pompele de căldură, panourile fotovoltaice și panourile solare termice. 

Legea a fost aprobată pe 13 decembrie de Camera Deputaților cu 265 de voturi „pentru” și o abținere.

Noua lege modifică art. 291 alin (3) din Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal, în sensul reducerii cotei de TVA, aferentă livrărilor de pompe de căldură, panouri fotovoltaice și panouri solare termice, de la cota standard de 19%, la 5% asupra bazei de impozitare.

„Este vorba de o lege care încurajează investiţiile în sisteme de producere mici de energie, încurajarea prosumatorilor, dar şi în eficienţa energetică, prin instalarea de pompe de căldură, de asemenea, prin instalarea de panouri solare termice. Mă bucur, vă spun sincer, mă bucur că acest proiect a găsit susţinere transpartinică, că, în anumite comisii, de pildă, în Comisia pentru buget, finanţe, colegii şi-au adus contribuţia, prin amendamente, şi chiar au fost introduse acele kituri de instalare a panourilor fotovoltaice, în reducerea de TVA la 5%.

Genul acesta de proiecte reduce, până la urmă, factura la energie, în plină criză energetică. Şi ştiţi că am mai spus-o de nenumărate ori de la această tribună, criza energetică se va termina atunci când vor începe cu adevărat investiţiile în producţia de energie. Prosumatorii din România pot să fie încurajaţi cu astfel de legi, stimulaţi să-şi instaleze acele panouri fotovoltaice, reducând taxele pe care statul le aplică asupra lor”, spunea în timpul dezbaterilor din plenul Camerei Deputaților Cristina Prună, deputat USR, unul dintre inițiatori.

sursa: mediafax.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate


Parteneri Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax