Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Twitter ar putea fi interzisă în Europa dacă nu respectă regulile de moderare a conținutului. Mesajul UE pentru Elon Musk

Publicat

Uniunea Europeană a amenințat Twitter, compania lui Elon Musk cu o interdicție europeană dacă miliardarul nu respectă regulile sale stricte privind moderarea conținutului.

Concret, se prefigurează o reglementare a rețelei sociale.

Avertizarea a fost menționată în timpul unei întâlniri video a lui Thierry Breton, comisarul UE însărcinat cu punerea în aplicare a normelor digitale ale blocului, cu Elon Musk.

Comisarul european Thierry Breton i-a spus miliardarului să respecte reguli stricte, potrivit Financial Times.

Breton i-a spus lui Musk că trebuie să respecte o listă de reguli, inclusiv să renunțe la o abordare „arbitrară” în ceea ce privește repunerea în drepturi a utilizatorilor interziși, să urmărească „agresiv” dezinformarea și să fie de acord cu un „audit independent extins” al platformei până anul viitor.

Musk a fost avertizat că, dacă nu respectă aceste reguli, Twitter riscă să încalce noua Lege privind serviciile digitale a UE, o lege de referință care stabilește standardul global pentru modul în care marile companii de tehnologie trebuie să controleze conținutul de pe internet.

Breton a reiterat că legea înseamnă că, în caz de încălcare, Twitter ar putea fi interzis la nivel european sau ar putea primi amenzi de până la 6% din cifra de afaceri globală.

Sursă: G4Media.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax